Teljes titokban, egy magtárban rúgta be a kampányt Orbán Viktor

2024. április 22. – 13:21

Teljes titokban, egy magtárban rúgta be a kampányt Orbán Viktor
Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke beszédet mond a kampánykörútja első állomásán a Veszprém vármegyei Nemesgörzsönyben 2024. április 22-én – Fotó: Benko Vivien Cher / Miniszterelnöki Sajtóiroda / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Megkezdte titkos országjárását Orbán Viktor a június 9-i EP- és önkormányzati választás előtt. „A kampányt berúgtuk” – írták a Facebook-oldalán a fotó mellé, amin a miniszterelnök egy nemesgörzsönyi magtárban beszél néhány ember előtt. A miniszterelnök kampánya azért titkos, mert hiába kértük, a helyszíneket a Telex kérdésére előre nem közölte a kormányfő sajtófőnöke, és sehol sem hirdették meg a programot. Orbán Viktor felbukkanására az elkövetkező hetekben szinte bárhol lehet számítani az országban.

A mostani helyszín választása azért meglepő, mert a pár száz fős, Veszprém vármegyei Nemesgörzsönyben a legutóbbi EP-választáson 69,3 százalékon végzett a Fidesz-KDNP listája, a 2022-es parlamenti választáson pedig a faluban élők 69,4 százaléka szavazott a kormánypártok országos listájára.

Múlt héten megkérdeztük Havasi Bertalant, hogy Orbán Viktor mikor és hol fog kampányolni idén. Kértük, hogy küldje el az országjárása helyszíneit. „A miniszterelnök minden sajtónyilvános programjáról kellő időben értesíteni fogjuk a szerkesztőségeket” – válaszolta Orbán sajtófőnöke. Értesítést azóta sem kaptunk, és a miniszterelnöki nemesgörzsönyi programjával is csak utólag, Facebookon találkozhattunk.

Olvasóink segítségét kérjük ezért. Ha tudja, hol kampányol Orbán Viktor a következő hetekben, írja meg nekünk az ugyelet@telex.hu emailcímre!

A 2022-es kampányban is teljes titokban járta az országot a miniszterelnök. Akkor olvasóink együttműködésével két helyszínen is el tudtuk csípni, és megpróbáltuk feltenni a legfontosabb kérdéseket:

A Hvg.hu cikke szerint 2021-ben adták át a nemesgörzsönyi magtárat, amely 100 százalékban, mintegy 230 millió forintnyi EU-s támogatásból épült.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!