Köpd már ki azt a rágót!
március 2. – 17:09
–
Ács Bori
A 80-as évek óta a rágózásban semmi szexi nincs, mégis a mai napig sokan fogyasztják. De tényleg soványabbak, nyugodtabbak, fókuszáltabbak leszünk tőle, miközben a fogaink is szebben csillognak?
A gyomrunkban, sőt a beleinkben is vannak ízlelőbimbók
február 29. – 04:27
–
Ács Bori
Amikor beleszürcsölünk egy tál levesbe, a nyelvünket elárasztják a zsíros, sós, zöldséges ízek, de ez csak egy hosszú történet kezdete. A gyomrunkban, de még a beleinkben is érzünk ízeket, de miért...
„Ez a kísérlet megmentett a tél végi depitől” – fél kiló nyers zöldséget ettünk meg naponta egy...
február 28. – 13:19
–
Ács Bori
Az egészség és az örök élet egyik titka a rengeteg zöldség, lehetőleg nyersen. Kipróbáltuk, meg tudunk-e enni belőle félkilónyit akár egy hónapon át.
A legfinomabb pogácsa titkát kutatják egy kis óbudai pékségben
február 26. – 15:36
–
Ács Bori
Tökéletesítettek már croissant-t és svéd kardamomos tekercseket budapesti pékségek, a Pékességben most a pogácsára koncentrálnak. Van csípős és céklás, sőt algás pogácsa is!
18 évesen válaszút elé kerülünk, és sokszor jobb rá se nézni, mi lesz utána – három egykori...
„Állandóan voltak olyan helyzetek, amikor nem engedhettem meg magamnak, hogy gyerekként éljem meg azt a pillanatot, amiben vagyok” – három egykori gyermekotthonos mesélt nekünk a nehézségekről és...
Így lehet működőképes a menza, ahol a gyerekek maguknak szednek
február 19. – 13:36
–
Ács Bori
Több itthoni iskolában próbálták sikerrel a svédasztalos menzát. Valóban ez lenne a válasz a közétkeztetés válságára? Bátrabban kóstolnak azok a gyerekek, akik szabadon szedhetnek a tányérjukra?...
Amikor a túrógombócból fánk lesz
február 19. – 01:25
–
Ács Bori
Farsangi főzőiskola: egy fánk, ami félóra alatt elkészül, nem szükséges keleszteni, formázni, elég hozzá egy tál és egy egy lábos, amiben kisütjük. Extrán szuper a tetejére csurgatott tejföltől és...
A tökéletes űrhajósétel a mákos-édesburgonyás gerslisaláta. Naná, hogy kipróbáltuk!
február 18. – 17:20
–
Ács Bori
A szuperélelmiszerek maximumát egy tudományos kutatás alapján olyan alapanyagokból rakták össze, amelyek egy űrhajós igényeit a legjobban kielégítik, és odafenn is termeszthetők.
A legszexibb reggeli: csorogjon az Eggs Benedict!
február 13. – 10:26
–
Ács Bori
Két macerásabb és két egyszerűbb elemet kell összeállítani ehhez a reggelihez. Útmutatónk alapján bárki simán el tudja készíteni a buggyantott tojást és a hollandi mártást is, csak egy kicsit kell...
Végre egy jó milánói sertésborda egy pesti kocsmában
február 7. – 18:40
–
Ács Bori
Néha csak egyszerű dolgokra vágyunk, egy tisztességes rántott húsos szendvicsre, levesre, salátára. Meg persze rántott húsra tésztával, azaz milánóira, de úgy, hogy az jó legyen. Étteremajánló.