Frissföl? Finomföl? Bársonyföl? Mi van?!
Könnyű mellényúlni a boltban a tejtermékes polcon, és margarinos savanyú tejkrémet venni igazi tejföl helyett. Mi van ezekben a tejfölimitátumokban, és miért éri meg mindig inkább a valódi? Föl,...
A bolognai spagettik és az olasz húsos tészták nem ismerik egymást
Az ősi itáliai húsos szószoknak semmi közük a mai bolognaikhoz, de ettől még nem biztos, hogy a legautentikusabb receptek a legjobbak is. Sőt. A ragus olasz tészták sokismeretlenes egyenlete és...
Ezt a palacsintát tuti nem lehet elrontani
Az amerikai palacsintát könnyű megfordítani és nem szakad. A légies állagot egy különleges kémiai folyamat segíti elő, ami három alapanyag találkozásakor keletkezik.
Töpörtyűvel vagy boszorkánnyal készül-e a pogácsa?
A boszorkánypogácsa gasztrotörténete a töpörtyűs pogácsától az édes-lekváros süteményig. A ropogósra sült zsír és a szilvalekvár rejtélyesen csodálatos kombinációja napjainkban.
Így lehet teljes értékű egy ebéd csak növényekkel
Évről évre népszerűbb a vegán január, de könnyű elcsúszni a húsmentes sütizés irányába. A cél inkább a sok zöldségben, teljes kiőrlésű gabonában, hüvelyesben, magokban bővelkedő étrend.
Michelin-csillagos helyen tanulsz, de müzlit eszel otthon
Skandináv csúcséttermek, egy hentesbolt és egy mexikói bisztró tapasztalataiból főz Őriszentpéteren az ország egyik egyedi fine dining éttermében Akács István. Az őrségi Pajta séfjével a világ...
Kannibalizmus-e nyersen enni a karfiolt?
Csomó olyan zöldség van, amit csak főzve-sütve eszünk, ezzel pedig sok mindenről lemaradunk. Karfiolt is lehet enni nyersen, nem furcsa, különösen sült önmagával és répával, meg ropogós-friss...
A kaszinótojás lelkünk őszinte tükre
Miért kapott ciki stigmát és hogyan lehet újra menő a kaszinótojás? Hogyan kell majonézt csinálni házilag, és hogyan lesz finom a franciasaláta, a kaszinótojások hivatalos ágya?
Munkabefektetés nulla, haszon végtelen – újévi malacsült cafatos-szaftos kiadásban
Nehéz elképzelni emberkímélőbb receptet annál, mint hogy a húst betesszük a sütőbe, ott hagyjuk, kivesszük, megesszük, és finom lesz. Újévi pulled pork, egyszerűen.
Megfüstöltem a karácsonyi vacsorát a tűzhelyen, egy wokban, húsz perc alatt
A füstízhez ősi az emberiség vonzalma, de télen nem mindenki tud vagy akar grillezni. Fogtuk inkább a wokot, egy rácsot, meg némi füstölnivalót, és rátettük a vacsorát, ami ettől csaknem éttermi...
Kövess minket Facebookon is!