Kirándulás a bakonyi medvehagyma-mennyországba

Különleges gasztro- és túraajánlónk a Burok-völgy őserdejébe és környékére vezet, majd recepteket kínálunk az úton szedett növény elkészítésére is.

Megváltozott a Telex teljesítménytúra útvonala

Itt a tavasz, újra neki lehet lendülni a Telex gerinctúrának. Természetvédelmi okok miatt változtattunk az utolsó néhány kilométerén.

Barlangok, odúk, mohos szarkofágkő: túra a Kevélyek misztikus oldalán

Ha szabadulni akar egy kicsit az orosz–ukrán háborúval kapcsolatos hírek alól, relaxáljon a Budapest fölötti rejtelmes erdőkben túrázva.

Az egyik legjobb Dunára néző panorámapont Magyarországon: a Naszály

A hegy legszebb részeit bejáró körtúrába egy torony, egy sziklakilátó, egy panorámagerinc, egy barlang is beköszön.

A törökbálinti Manóösvény, ahol a gyerekek izgalommal túrnak bele a faállatok gyomrába

Manófalva farönkből faragott házikói és a Tündérlakán bújócskázó tündérek inkább az óvodásoknak fognak tetszeni, de szülőknek is jó kirándulás lesz.

Leteszteltük Budapest új túraútvonalát a Tündér-hegyi kőfejtőnél

A friss, piros háromszöggel jelölt út a régi kőfejtő pereme mentén visz fel a János-hegyre, de megfejeltük egy tengerszemmel és egy átjáróbarlanggal is.

Rakétaemberként húztunk át az arab sivatag felett

Százhatvannal száguldó, szuperszonikus kötözött sonkák voltunk egy vékony drótra akasztva: leteszteltük a világ leghosszabb drótkötélpályáját az Arab Emírségekben.

Alpesi karácsony a Pilisben: a Labirintus-túrakör

Titokzatos erdei kőspirál, nyitott barlang, vad Vércse-szikla, kilátópontok a fenyvesekben: kellemes ünnepeket kívánnak a Zajnát-hegyek.

Forró menetelés az arab sivatag hegyeiben

Új szabadidős tevékenység hódít az Arab Emírségekben: a túrázás. Az első hosszútávú útvonalat az elsők között teszteltük, kemény volt.

Kilátópont a Bölcső-hegyen: kis torony nagy körpanorámával

Szinte az összes fontosabb csúcs látszik a Hármashatár-hegytől a János-hegyen keresztül a Pilis-tetőn át a Dobogókőig, a háttérben a Börzsöny és a Mátra figyel. Túraajánló.

Kövess minket Facebookon is!