Ötödére csökkent ételhulladék és gombapörköltet faló gyerekek: nagy siker a svédasztalos menza
április 6. – 11:34
–
Előd Fruzsina
Sándorfalván nézte meg a DW stábja, hogy üzemel a gyakorlatban egy olyan menza, ahol a gyerekek maguknak szedhetnek.
Színek kellenek a sonka, a kalács és a tojás mellé
március 30. – 12:25
–
Ács Bori
Pink, zöld, zöldséges, leveles, friss krémek a húsvéti reggeli három alapeleme mellé. Nem nehezek, nem bonyolultak, és sokkal szebb, egészségesebb és kerekebb lesz velük a vasárnapi asztal.
Kardamomos tekercs: a legmenőbb péksüti házi verziója
március 29. – 11:40
–
Ács Bori
Foszlós tészta, amelynek rétegei közé cukros-vajas-kardamomos krém sül. A legerősebb fegyvere ennek a szuperdivatos péksüteménynek az illata.
Mitől lesz a brownie belül lágy, de a tetején roppanós?
március 17. – 12:32
–
Ács Bori
A félórás sütemény, aminek sikeréhez az a pár percre sem lankadó figyelem szükséges, hogy sütés közben elcsípjük a még éppen lágy és ragacsos állagot. Meg még pár apró trükk.
Nem az a bableves volt Jókai kedvence, amit róla neveztek el
március 15. – 09:06
–
Ács Bori
Ráadásul nem is biztos, hogy olyan mély kötelék fűzte a babhoz, de akkor miért és ki nevezett el róla levest, és az hogyan készül?
Lehet menő gyorsétel a nokedliből?
március 12. – 19:02
–
Ács Bori
Kipróbáltuk a kis kifőzdét, ami a nokedlit emelné menő pesti gyorsétellé szószokkal és választható feltétekkel. Hamburgerezők és pizzázók között végre itt a nokedliző!
Mi az a smash burger, amiért megbolondul Budapest?
március 10. – 13:14
–
Ács Bori
Kígyózó sorok állnak egy burgerért, ami alig különbözik a száz másiktól. Hogyan készül a lapított húspogácsájú hamburger, és mire jó a Maillard-reakció?
Agyat enni nem is annyira bizarr dolog
március 7. – 05:00
–
Ács Bori
Kevés, és egyre kevesebb belsőséget eszünk, de az agytól különösen viszolygunk. Agyat enni pedig nem bizarrabb egy lábnál, ráadásul finom és egészséges, és nem veszélyesebb bármi másnál.
David Chang ízfokozós sprével befújt csipsszel hozza vissza a valódi tévés főzést
március 3. – 21:31
–
Ács Bori
Mitől lesz szeretni való egy műsor, ahol valaki élőben főz, két másik pedig megeszi? David Chang koszos kötényben, káromkodva készíti tökéletlen ételeit, majd tömi azokat kézzel a szájába, és pont...