Müller Cecília

RSS

Müller: Eljöhet a pillanat, amikor jelentős változtatásokra lesz szükség Magyarországon is

Ha fontos a saját, a szeretteink, a közösségünk és az ország egészsége, akkor most komolyan kell venni a szabályokat, fogalmazott az országos tisztifőorvos. Hétfőtől szigorítják a szabályokat.

Operatív törzs: 259 fertőzöttet találtak egy Veszprém megyei szociális intézményben

135 ápolóból 55-en lettek fertőzöttek, 11 gondozottat pedig már kórházban ápolnak. Az országos tisztifőorvos szerint miközben a nyugat-európai országok egészségügyi intézményeit az összeomlás fenyegeti, Magyarországon ez biztosan nem fog megtörténni.

Magyarországon is van, aki kétszer kapta el a koronavírust

A Klebelsberg Központ nem árulhatja el, hány pedagógus fertőződött meg, mert nem adatgazda, az operatív törzs viszont nem hozza nyilvánosságra a számokat. Jelenleg tizenegy 14 éven aluli gyereket kezelnek Covid-kórházakban. Az operatív törzs hétfői tájékoztatójának összefoglalója.

Müller Cecília: Egy picit most másképp kell szeretnünk egymást

Az operatív törzs vezetője három hete napi 8-10 halálos áldozatot prognosztizált, azóta ez átlagosan naponta 22 fő. A rendőrség fertőtlenítésre hivatkozó csalókra is felhívta a figyelmet.

Müller Cecília C- és D-vitamin szedését javasolja

Az országos tisztifőorvos szerint felkészült az ellátórendszer a második hullámra.

Müller Cecília nem árulja el, hány kórház telt meg koronavírus-fertőzöttel

Erre az RTL Klub kérdezett rá az operatív törzsnél, de az országos tisztifőorvos kitérő választ adott. Meghalt egy 20 éves fiatal, akinek súlyos alapbetegsége volt. Az operatív törzs tájékoztatójának pénteki összefoglalója.

Müller Cecília: 50-70 százalékos a covidos betegek ellátására kijelölt fővárosi kórházak telítettsége

80 százalékos telítettségnél újabb kórházakat nyitnak meg a súlyosabb fertőzöttek számára.

Müller Cecília szembement Kásler Miklóssal: nem lesznek tömegrendezvények október 23-án

Az országos tisztifőorvos bejelentette: a zászlófelvonáson és a díjátadáson kívül központilag más rendezvényt sem szerveznek, és önmérsékletre kéri az önkormányzatokat is az operatív törzs.

Operatív törzs: 52 szociális intézményben van jelen a koronavírus

A koronavírus-járvány kezdete óta még sosem volt olyan magas a napi halálozások száma, mint az elmúlt 24 órában. Folyamatosan nő fertőzöttek száma, Müller Cecília szerint a társadalom minden korosztályában megjelent a vírus.

Müller Cecília: Felszállóágban van a második hullám

Ebben a szakaszban kiemelten ügyelni kell az idősekre és a krónikus betegségben szenvedőkre a tisztifőorvos szerint.

Eddig 746 egészségügyi dolgozót vezényeltek át

A szakembereket 74 intézményből irányították át másik 12-be. Az elmúlt 24 órában elhunyt egy 37 éves férfi is. Az operatív törzs tájékoztatójának csütörtöki összefoglalója.

Müller Cecília: A magas vérnyomásban szenvedőknél súlyosabb a Covid-19 lefolyása

A magas vérnyomás önmagában is kockázati tényezőnek számít koronavírus-fertőzés esetén. Magyar koronavírus-hírek egy helyen.

Müller Cecília: Már 1234 egészségügyis fertőződött meg koronavírussal

Az országos tisztifőorvos azt is mondta az operatív törzs pénteki sajtótájékoztatóján, hogy a második hullám felfutó szakaszában vagyunk.

Müller Cecília: 25 szociális intézményben van jelen a vírus

A helyzet a legtöbb intézményben nem súlyos. Országosan viszont kiugróan magas volt a halálesetek száma az elmúlt 24 órában.