Müller Cecília: Magyarországon nem volt ellátatlan beteg, nem feküdt senki a kórházak folyosóin

2021. május 25. – 15:06

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Müller Cecília országos tisztifőorvos kedden a Tolna megyei Faddon járt, ahol a Magyar Honvédség egyik oltóbusza is segíti az oltási kampányt. Az ott tartott sajtótájékoztatón a tisztifőorvos hangsúlyozta a második oltás fontosságát, mivel csak az nyújt teljes, hosszan tartó védettséget – írja az MTI beszámolója.

„Büszke vagyok az egészségügyi dolgozóinkra, óriásit teljesítettek, Magyarországon nem volt ellátatlan beteg, nem feküdt senki a kórházak folyosóin. Magyar készítésű gyógyszereket fejlesztettünk ki félelmetes gyorsasággal a járvány ideje alatt, úgy, hogy a favipiravirt, remdesivirt Magyarországon gyártották”

– mondta Müller, és köszönetet mondott mindazoknak, akik megbíztak a szakemberekben, és biztonságosnak, hatásosnak tartják az oltóanyagokat.

A tisztifőorvos hozzátette, hogy a járványnak még nincs vége, ezért a járványügyi készültséget folyamatosan fenn kell tartani. Müller elmondta: mindaddig fenntartják az oltóbuszok működését, amíg igény van azokra. Jelenleg öt oltóbusz járja az országot, amelyeken naponta átlagosan 180 embert tudnak beoltani. A buszok a városoktól távol lévő helyekre, illetve kistelepülésekre viszik el az oltást.

Müller Cecília országos tisztifőorvos, Horváth Kálmán, Tolna megyei kormánymegbízott, Vekszler Péter orvos ezredes és Pidem Szilvia tartalékos zászlós társaságában a honvédség oltóbuszánál Faddon, művelődésin ház udvarán 2021. május 25-én – Fotó: Kiss Dániel / MTI
Müller Cecília országos tisztifőorvos, Horváth Kálmán, Tolna megyei kormánymegbízott, Vekszler Péter orvos ezredes és Pidem Szilvia tartalékos zászlós társaságában a honvédség oltóbuszánál Faddon, művelődésin ház udvarán 2021. május 25-én – Fotó: Kiss Dániel / MTI

A Telexen márciusban számoltunk be arról, hogy egy önkéntesként dolgozó orvostanhallgató miként látta az egyik hazai kórház sürgősségi betegellátó osztályát (SBO) a járvány harmadik hullámának idején. Mint írta, ebben az időszakban olyan sok volt a koronavírus-fertőzött beteg, hogy még a nem kórteremnek kialakított helyiségekben is ágyakat kellett elhelyezni az betegek ellátása érdekében.

„Úgy kezdtem a mai műszakot is, ahogy minden eddigit. Átöltöztem a mosdóban, mert máshol már nem nagyon lehet, majd elindultam a konyha felé, ahol a cuccainkat tartjuk. Ahogy kinyílt előttem a konyha ajtaja, rá kellett jönnöm, hogy erre nem lesz lehetőség. A konyha ugyanis már nem létezett. Kórterem lett belőle – a helyiségbe, ahol eddig épphogy elfért két asztal és a fal mellett a táskáink és kabátjaink, most öt ágy volt begurítva, mind az öt foglalt” – írta.

Kövess minket Facebookon is!