Gasztronómia
Miért és hogyan éri meg befektetni egy csomag drága tavaszi spárgába?
ma 09:56 - Ács Bori
Valódi érvágásnak tűnik sokezer forintot kiadni egy csomag spárgáért, de nagyon megéri, és ha az amerikai-olasz tavaszi tésztával társítjuk, akkor kiadós is lesz.
Csak nyers zöldségek vannak a tányéron, mégis mindenki megőrül érte
április 16. – 14:28 - Ács Bori
A crudités nem recept, hiszen csak felvágni meg tányérra rendezgetni kell hozzá a friss, tavaszi zöldségeket, mégis olyasmi, ami minden asztalt, de egy húsvétit különösen szexivé tesz.
Hiába hangzik bizarrnak a humusz desszertként, már a középkorban is csinálták
április 14. – 02:46 - Ács Bori
Sokakat felháborít még a gondolat is, hogy a fűszeres-savanykás mártogatóst édesen, csokoládéval vagy karamellás almával képzeljék el, pedig a középkori humuszok még sokkal szabadabb elvek mentén...
Feldolgozott helyett házit: ropogós, krumpliízű házi csipsz
április 13. – 09:03 - Ács Bori
Miért éri meg otthon csipszet sütni, és hogyan lesz igazán hajszálvékony, ropogós, krumpliízű húsz perc alatt? Sorozatunkban népszerű ultrafeldolgozott élelmiszereket készítünk el finomabb házi...
Hülyeség a fokhagymanyomó?
április 8. – 13:56 - Ács Bori
Az olaszok esküsznek rá, hogy a fokhagymát csak enyhén törni vagy szeletelni szabad, Anthony Bourdain szerint pedig azt egy fokhagymanyomón áttörni egyenesen undorító. Sok háztartásban mégis...
Eladja a Culinarist a Matolcsy-körhöz tartozó Száraz István
március 28. – 09:27 - Pupli Anna Sára
Matolcsy Ádám barátja még 2020-ban szerezte meg a prémium delikátbolt-hálózatot.
Létezik két alapanyagos, pár perces házizsemle-recept?
március 9. – 11:13 - Ács Bori
Megint egy TikTok-divatreceptet tesztelünk, megnézzük, hazudik-e, és ha igen, miben. Azt is megmutatjuk, hogyan lehet tényleg hasznos egy pár alapanyagos, pár perces zsemlerecept.
A skandináv képviselőfánk, amit úgy kell enni, mintha nem lenne holnap
március 3. – 12:32 - Ács Bori
A semla egy krémmel-habbal töltött briós, amit kifejezetten ezekben a napokban, a böjtidőszak előtt kell enni utolsó dorbézolásképp. Miért nincs köze a képviselőfánkhoz és hogyan készíthetjük el...
Feldolgozott helyett házit: a legegyszerűbb müzliszelet
március 2. – 14:36 - Ács Bori
A müzliszelet egy olyan müzli, amit akkor eszünk, amikor nincs idő leülni és kanalazni. Másra nincs szükség, csak gabonákra, magokra, gyümölcsre és valamire, ami ezeket összefogja.
A legdurvább angol konfliktus: krém a lekvárra, vagy lekvár a krémre?
március 2. – 05:39 - Ács Bori
A halászlé passzírozásának, a müzli és a tej sorrendjének, vagy a lecsópaprika felvágásának vitája semmi ahhoz képest, amiben a cornwalliak és a devoniak nem értenek egyet, már évszázadok óta.