„Mi ezt otthon elmosogatjuk” – miért olyan kicsik a fine dining éttermek fogásai?
2024. december 31. – 19:26
–
Makai Edina
Nincs mit tenni, ha az ember kiadósat akar enni, akkor már csak kifőzdékbe és csárdákba járhat. Mi történt a világgal, hogy bizonyos éttermekben kisebbek az éttermi adagok? Makai Edina, a Salt...
A péknének semmi köze a csülökhöz
2024. december 30. – 19:41
–
Ács Bori
A szilveszteri csülök lassan, lassan, aztán nagyon gyorsan készül egyszerre omlósra és pirosra, teljesen mindegy, tett-e vele bármit a pékné.
A műsor, ami után tényleg muszáj mindenkinek színes répákat rágcsálni
2024-ben a zöldséges Ízfokozó adás volt a kedvencünk, amelynek felvétele közben lelkes nyulakként rágtuk a nyers paszternákot. Most elmeséljük, miért is volt nekünk ez olyan fontos.
A világ legfinomabb kalácsának elkészítésébe bele lehet őrülni
2024. december 25. – 15:47
–
Ács Bori
Miért a panettone a legbonyolultabb kelt tészta a világon és hány év, mennyi aggodalom, pénz, alapanyag és munka kell egy működő módszer kifejlesztésébe? Már itthon is van igazi, kovászos, kézműves...
Mítosz vagy valóság: a halrecept, amit csak sózni kell
2024. december 24. – 14:35
–
Ács Bori
A gravlax az egyik legszebb ünnepi étel, receptje olyan egyszerű, hogy karácsonyi csodának tűnik, hiszen csak só, cukor meg némi fűszer kerül a halra, várni kell pár napot, és kész.
Lehet-e svéd húsgolyó a karácsonyi menüben töltött káposzta helyett?
Gasztroműsorunk személyes hangvételű karácsonyi különkiadása. Szabad-e elhagyni a halászlevet és hogyan lehet tömény zsír és cukor nélkül, ügyes trükkökkel megúszni a karácsonyi főzést?
Négy könnyű zöldségebéd az óriási karácsonyi lakomák előtt
2024. december 23. – 12:32
–
Ács Bori
A karácsony előtti nap egyik kritikus kérdése, hogy mit együnk, ha később megint rengeteget kell majd enni. Tippjeink: nagyon színes és nagyon zöldséges saláta, sült zöldségek és egy végtelenül...
A dubaji csokoládénál sokkal jobb a desszert, amiből született
2024. december 16. – 15:13
–
Ács Bori
Az év csokihájpjának ötletadó ropogós tésztás-sajtos-pisztáciás desszertjét, a künefét még a csokinál is sokkal több értelme van elkészíteni, mert egyszerű, mégis izgalmas, ropogós, krémes, nyúlós,...
Kezdők kelt tésztája: a legfoszlósabb, legillatosabb kuglóf
2024. december 15. – 12:34
–
Ács Bori
A kuglóf nem unalmas, morzsálódó szomorúság, hanem egy könnyen elkészíthető, nagyon foszlós, nagyon lágy kelt tészta, amit most karácsonyosra vettem egy rendes adag kardamommal.
Hogy hívjuk? Burek, börek vagy birek? És melyik országban együk?
2024. december 14. – 05:16
–
Telex
A Deutsche Welle riporterei Délkelet-Európa több országában is letesztelték a választékot.