RSS
Omlós-élesztős tészta, sok dió vagy mák, lekvár, plusz egy csokibevonó. Egy olyan zserbóreceptet írtunk, amit azok is el tudnak készíteni, akik még sosem csináltak ilyesmit, a mi zserbónk pedig...
Három különböző forró levegős sütőt teszteltünk, hogy megtudjuk, miért van ekkora hype körülötte, valóban többet tud-e a hagyományos légkeverésnél.
Minden tulajdonsága megvan hozzá, hogy olyan alapfűszer legyen, mint a só és a bors, sőt. A 17. századi magyar receptek leggyakrabban használt ízesítője már annyira népszerű, hogy itthon is...
Magyar pörköltrecept van a Guardianben, amelyben ott a gasztroforradalom legnagyobb rémálma: lisztet szór a húsra. A pörköltben nincs liszt, a francia boeuf bourgignon-ban viszont van, miért fontos...
Megmaradt három szelet pizza, mit tegyek? Megegyem hidegen vagy megmikrózzam? Két szörnyű döntés között dilemmázva lehet találni egy harmadik, élhetőt is, nemcsak a pizza, minden ételmaradék esetében.
Nagyon sok türelemmel és végtelenül lassú simogatással lesz a tésztából hajszálvékony lepedő. Rétestésztát készíteni nem könnyű, de mivel a technika kihalófélben van, itt az idő, hogy megtanuljuk.
Valaki megette Ross szendvicsét, ami az utolsó kapaszkodója volt összeomló életének. A hálaadási maradékokból készült húsos, áfonyalekváros, édesburgonyás szendvics fontos szerepet kapott a...
Tóth Szilárd, a Michelin-csillagos budapesti Salt étterem séfje 93. lett egy listán, melyet a világ száz legjobb séfjeiből állított össze a szakma.
A nyárnak vége, de még mindig akad paprika, amit odaégethetünk egy kis paradicsommal, hogy tunéziai illatokról álmodozzunk közben. A mechouia egy sültzöldség-saláta, amelyet tunkolni kell.
Semmi okunk nem lenne rá 2023-ban, hogy telekáposztázzuk a lakást sózás és üvegbe passzírozás közben, sajnos mégis muszáj, mert a bolti savanyú káposztáknak egyszerűen nem jó az ízük.