Egy osztrák tartomány vezetése szerint veszélyben a bécsi szelet
Alsó-Ausztriában ezért 10 ezer euróval támogatják az éttermeket, ahol lehet kapni rántott húst.
Kézzel enni jó! De akkor minek a villa?
Minek annyi evőeszköz az asztalra, ha az emberiség évezredeken át megvolt nélkülük, és a tíz ujjunk szinte mindenféle étel elfogyasztására alkalmas? Talán meglepő, de ennek legfőbb oka nem a higiénia.
A salátatekercs a földkerekség legjobb kánikulafogása
Nyári tekercs, vietnámi tekercs: az étel, ami a legtökéletesebben képes minden friss ízt és állagot egy falatba tömöríteni. Tekergetni kicsit pepecs, de megéri.
Miért kerül 2000 forintba egy töltött croissant?
Pékek és pékségek beszámolói alapján járjuk körbe, milyen körülmények és tényezők építik fel egy prémium minőségű croissant árát.
Egy szerencsejátékos angol gróf miatt eszünk ma szendvicset
A Deutsche Welle stábja egy igazi szendvicsszakértővel forgatott.
Feljön, összeesik, miért szívat minket a piskóta?
Varázsigékre van szükség, vagy aranytojást tojó tyúkra, cukrászdiplomára, esetleg szódásszifonra? Egyik sem, ennél sokkal egyszerűbb a helyzet, és az is kiderül, mi a nyári gyümölcsös piskóták titka.
Ezt rágják meccsnézéshez!
Csipsz, pattogatott kukorica, popcorn, ropi, hogyan lehet ebbe a sorba sok színes, friss, ropogós zöldséget és gyümölcsöt, magot illeszteni? Egészségesebb nassolnivalók, nem csak meccsnézéshez, de...
Pörköltet és gulyást idéző valamivel viccelődik a Kaufland áruházlánc az esti német-magyar előtt,...
Ki nyeri a meccset? – teszi fel a kérdést a lánc és egymás mellé tesz egy tipikusan német és egy tipikusan magyar ételt. Csakhogy a mesterséges intelligencia megtréfálta őket.
A magyar származású szakács, aki New Yorkban csinál divatot a palacsintából
Jeremy Salamon egyre menőbb kis brooklyni éttermében grízgaluskát, palacsintát és csirkepaprikást képzel újra. Húsleves kaporral? Szemléletmódja valószínűleg a legtöbb hazai háztartásban fröcsögő...
Ha mákos guba kell, de nincs idő
Mákos guba + édes bundás kenyér = mákos bundás kenyér. Ez a forradalmi gubatechnika nem gondolja újra az édesség lényegét, megtartja a ropogós-szottyos állagot, de gyorsabb és egyszerűbb lesz.
Kövess minket Facebookon is!