Az olasz konyha csak egy mítosz?
január 11. – 11:25
–
Telex
Kiderül a Deutsche Welle összeállításából.
„Mi ezt otthon elmosogatjuk” – miért olyan kicsik a fine dining éttermek fogásai?
2024. december 31. – 19:26
–
Makai Edina
Nincs mit tenni, ha az ember kiadósat akar enni, akkor már csak kifőzdékbe és csárdákba járhat. Mi történt a világgal, hogy bizonyos éttermekben kisebbek az éttermi adagok? Makai Edina, a Salt...
A péknének semmi köze a csülökhöz
2024. december 30. – 19:41
–
Ács Bori
A szilveszteri csülök lassan, lassan, aztán nagyon gyorsan készül egyszerre omlósra és pirosra, teljesen mindegy, tett-e vele bármit a pékné.
A műsor, ami után tényleg muszáj mindenkinek színes répákat rágcsálni
2024-ben a zöldséges Ízfokozó adás volt a kedvencünk, amelynek felvétele közben lelkes nyulakként rágtuk a nyers paszternákot. Most elmeséljük, miért is volt nekünk ez olyan fontos.
A világ legfinomabb kalácsának elkészítésébe bele lehet őrülni
2024. december 25. – 15:47
–
Ács Bori
Miért a panettone a legbonyolultabb kelt tészta a világon és hány év, mennyi aggodalom, pénz, alapanyag és munka kell egy működő módszer kifejlesztésébe? Már itthon is van igazi, kovászos, kézműves...
Mítosz vagy valóság: a halrecept, amit csak sózni kell
2024. december 24. – 14:35
–
Ács Bori
A gravlax az egyik legszebb ünnepi étel, receptje olyan egyszerű, hogy karácsonyi csodának tűnik, hiszen csak só, cukor meg némi fűszer kerül a halra, várni kell pár napot, és kész.
Lehet-e svéd húsgolyó a karácsonyi menüben töltött káposzta helyett?
Gasztroműsorunk személyes hangvételű karácsonyi különkiadása. Szabad-e elhagyni a halászlevet és hogyan lehet tömény zsír és cukor nélkül, ügyes trükkökkel megúszni a karácsonyi főzést?
Négy könnyű zöldségebéd az óriási karácsonyi lakomák előtt
2024. december 23. – 12:32
–
Ács Bori
A karácsony előtti nap egyik kritikus kérdése, hogy mit együnk, ha később megint rengeteget kell majd enni. Tippjeink: nagyon színes és nagyon zöldséges saláta, sült zöldségek és egy végtelenül...
A dubaji csokoládénál sokkal jobb a desszert, amiből született
2024. december 16. – 15:13
–
Ács Bori
Az év csokihájpjának ötletadó ropogós tésztás-sajtos-pisztáciás desszertjét, a künefét még a csokinál is sokkal több értelme van elkészíteni, mert egyszerű, mégis izgalmas, ropogós, krémes, nyúlós,...
Kezdők kelt tésztája: a legfoszlósabb, legillatosabb kuglóf
2024. december 15. – 12:34
–
Ács Bori
A kuglóf nem unalmas, morzsálódó szomorúság, hanem egy könnyen elkészíthető, nagyon foszlós, nagyon lágy kelt tészta, amit most karácsonyosra vettem egy rendes adag kardamommal.