Brassói: szeretett, de meg nem becsült kedvencünk
Van bármi köze Brassó városához? Valóban a vendéglátóipar legrosszabb minőségű fogása? Érdemes, lehet egyáltalán jól elkészíteni otthon? Egyszerű és bonyolított recepttel, sztorival, minden a...
Húsgombócos spagetti, az értelmetlen boldogság
Rengeteg olyan étel létezik, aminek vannak ugyan olasz gyökerei, de valójában Amerikában születtek. Ilyen a húsgombócos spagetti is, ami annak ellenére, hogy a gombócok ide-oda csúszkálnak a...
Tökéletes Dobos tortát és modern téli fagyit is lehet készíteni ezekből a könyvekből
Ötvös Zsuzsanna szakácskönyveivel modern, habos-krémes-glazúros kupolás desszerteket, klasszikus Dobos-torták tökéletes verzióit és hipermodern puncskockát is el tud készíteni bárki.
A jó süteményt nem kell leönteni egy vödör cukorral
Hová tűnt a Rákóczi túrósból a barack és a túró? Gasztroműsorunk, az Ízfokozó legújabb adásában arról beszélgetünk az egyik legmenőbb hazai cukrászséffel, hová tűnt hagyományos sütijeinkből az anyag...
Hogyan lehet utálni a mazsolát? Hogyan lehet szeretni a mazsolát?
Mazsolatagadók és mazsolahívők, imádók és gyűlölők. Emberek, akik sosem fogják megérteni egymást. Miért utálják egyesek és imádják mások az aszalt szőlőszemeket?
Hol vannak a színes zöldségek ősszel? Ezen a tepsin!
Ősszel is lehet színeket enni, bizonyítja ez az egyveleg, amit az Ízfokozó zöldséges témájú adásának mondanivalóját formálja meg a tányérra. Sütőtök, fodroskel, homoki bab, sárga cékla.
Ezerféle sárgarépa létezik, de csak egyet ismerünk, és annak is elfelejtettük az ízét
E heti gasztropodcastunkban a hazai zöldségfogyasztásról van szó, vendégünk a Farm2Fork tulajdonosa, Horváth Boldizsár, aki elmondja, miért kell keresni és szeretni a magyar színes répákat.
Út a szicíliai Barokk-bringakörön, ahol október végén is tikkasztó melegben fürödhettünk a tengerben
Bejártuk a 260 kilométeres kört a középkori földrengés nyomában, ahol barokk műemlékek versenyeznek homokos strandokkal. Több száz méteres emelkedők, egy görög színház romjai, és egy olyan város...
A kókuszgolyót az is szereti, aki nem vallja be
A kókuszgolyónak rengeteg külföldi rokona van, sőt, szuperegészséges reformverziója is. Most egy dán luxusváltozatot és egy datolyás-mandulás tápláló verziót is készítettünk, háztartási keksz nincs...
Így készül a házi tortellini és ravioli a Tanta Manufaktúrában
Nem fogja senki azt hazudni, hogy egyszerű kézzel raviolit és tortellinit készíteni, de az is kiderült, hogy nem lehetetlen, csak pár kulcsmozzanatot kell megérteni – ezeket foglaltuk össze.
Kövess minket Facebookon is!