Márki-Zay Péter szerint az emberek jelentős részét csak a propaganda, az agymosás érte el, a Mi Hazánk bejutott a parlamentbe

Márki-Zay Péter szerint az emberek jelentős részét csak a propaganda, az agymosás érte el, a Mi Hazánk bejutott a parlamentbe
Fotó: Huszti István / Telex

Másolás

Vágólapra másolva
  • Az eddigi részeredmények szerint a listás szavazókörök 98 százalékos és az egyéni szavazókörök 99 százalékos feldolgozottságánál a Fidesz-KDNP 135, az Ellenzék 56, a Mi Hazánk 7 képviselővel áll, és bejutott a parlamentbe. Bejutott egy német nemzetiségi képviselő is.
  • Nem dőlt meg a részvételi rekord, a választók 69,47 százaléka ment el szavazni vasárnap.
  • Orbán Viktor győzelmi beszédében arról beszélt, hogy „akkora győzelmet arattak, hogy azt még a Holdról is lehetett látni”.
  • Márki-Zay Péter szerint az emberek jelentős részét csak a propaganda, az agymosás érte el.
  • Jakab Péter beszólt Márki-Zaynak, szerinte Márki-Zay nem leváltotta, hanem megbuktatta az ellenzéket.
  • Gyurcsány Ferenc szerint Márki-Zay nem volt a legjobb kapitány.

Ez volt a Telex élő közvetítése a 2022-es választásról és népszavazásról. Hétfő hajnalban folytatjuk a hírfolyamunkat.

Miközben a 2022-es országgyűlési választásra a választók 69,47 százaléka ment el szavazni, ami majdnem a 2018-as részvételi szintet jelenti, az ellenzéki együttműködés minden korábbi várakozással és méréssel szemben jelentős különbséggel kapott ki a Fidesz-KDNP-től. Mégis volt a napnak olyan pontja, amikor még úgy tűnt: Orbán Viktor is izgult picit. Nagyképünk>>>

Fotó: Huszti István / Telex
Fotó: Huszti István / Telex

95,18 százalékos feldolgozottságnál nagyon úgy tűnik, hogy a kormány egyik népszavazási kérdése sem lesz érvényes (4 107 652 fő).

Az első kérdésre érkezett a legtöbb érvényes szavazat: 3 355 271 szavazat (44,41%). Ez így hangzott: „Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást tartsanak?”

A másik három kérdést is megmutatjuk:

  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek?
  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be?
  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg?

A DK elnöke hosszú perceken keresztül beszélt az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltjéről, Márki-Zay Péterről, akinek a nevét egyszer sem ejtette ki. Gyurcsány szerint ahogy most az emberek a Fideszt és Orbánt választották, úgy pár hónapja az ellenzéki előválasztáson az ő szavazóik Márki-Zay Pétert „Majd nyilván végiggondoljuk, hogy jól döntöttünk-e.”

Ezután arról is beszélt, ha valaki nem elég bátor nagyot álmodni, akkor „végül amikor cselekedni kell, erőtlennek, rosszabb esetben gyávának fog bizonyulni. Erőtlent meg gyávát nem bíznak meg, hogy vezessen bármit, különösképp nem a hazát. Kapitány nem attól lesz valaki, hogy megválasztják. Kapitány attól lesz valaki, hogy biztonsággal, biztonságos úton, biztonságos kikötő felé vezeti a hajót. Aki a hajót viharba vezeti, aki nem éri el a kikötőt, aki nem ér oda a kívánt célhoz, az lehet, hogy ott állt a kormánynál, de végül azok, akik rábírták a hajó sorsát, azt gondolják, talán nem ez a legjobb kapitány. És azt hiszem, hogy igazuk van.” A beszédről itt írtunk bővebben.

Bár még több szavazókörben számolják a szavazatokat, a jelenlegi állás szerint ebben az öt választókerületben nyert a legnagyobb arányban a Fidesz jelöltje:

Győr-Moson-Sopron megye 3. választókerület (Csorna):

  • Gyopáros Alpár (Fidesz–KDNP): 34 144 (71,86%)
  • Kovácsné Varga Ildikó (Egységben Magyarországért): 9 886 (20,81%)

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 4. választókerület (Vásárosnamény):

  • Tilki Attila (Fidesz–KDNP): 29 934 (69,69%)
  • Sápi Mónika (Egységben Magyarországért): 10 325 (24,04%)

Vas megye 3. választókerület (Szentgotthárd):

  • V. Németh Zsolt (Fidesz–KDNP): 31 367 (67,12%)
  • Bana Tibor (Egységben Magyarországért): 12 162 (26,03%)

Vas megye 2. választókerület (Sárvár):

  • Ágh Péter (Fidesz–KDNP): 31 380 (65,22%)
  • Hencz Kornél (Egységben Magyarországért): 12 146 (25,24%)

Fejér megye 5. választókerület (Sárbogárd):

  • Varga Gábor (Fidesz–KDNP): 26 832 (65,14%)
  • Kertész Éva (Egységben Magyarországért): 9832 (23,87%)

,„Ez a különbség nem magyarázható”, „rendkívül gyászos az eredmény” – mondta Márki-Zay Péter a választás eredményéről a Partizánnak. „Én biztos vagyok benne, hogy hibáztam, biztosan sok hibát elkövettem. De abban is biztos vagyok, hogy az elmúlt négy évben mindent megtettem, és senki másnak nem lett volna esélye a Fidesszel szemben”, mondta.

Márki-Zay arról is beszélt, hogy csalódott a hódmezővásárhelyi eredményben is, amiben Lázár Jánossal szemben veszített, bár azt bevallotta, hogy a miniszterelnök-jelöltség miatt nem nagyon koncentrált erre a választókerületre.

Márki-Zay szerint az a stratégia, amit az elmúlt négy évben felépítettek, az egyetlen nyerő stratégia volt a Fidesszel szemben: ez a stratégia az, hogy a civilekkel, a romákkal, a konzervatívokkal és a fiatalokkal együtt dolgoztak. Nélkülük még ennyit sem értek volna el.

Feltűnő volt, hogy Márki-Zay a beszédekor a családjával egyedül állt a színpadon, nem állt mellette a hatpárti ellenzékből senki, de most ebben az interjúban azt állította, hogy ő kérte azt, hogy a színpadra a családjával álljon fel. A Telex információi szerint viszont a DK és a Jobbik elnökségéből nem is volt senki ott az eredményváróján.

Utólag azt is gondolja, az is „racionális döntés” lehetett volna, hogy bojkottálják a részvételt a választáson, amin szerinte győzött az „agymosás”. Szerette volna, ha többet vagy erősebben kampányol mellette Dobrev Klára vagy Jakab Péter, de egymásra mutogatni csak akkor lehetne szerinte, ha egy-két százalékos különbség lenne az ellenzék és a Fidesz-KDNP eredményei között.

Arra még nem válaszolt egyenesen, hogy ha listáról bejut a parlamentbe, felveszi-e a mandátumát.

Bár még nem jó pár szavazókörben számolják a szavazatokat, az már biztossá vált, hogy a Mi Hazánk Mozgalom megugrotta az öt százalékos küszöböt és bejut a parlamentbe. 95,9 százalékos feldolgozottságnál már több mint 300 ezer szavazatnál tartanak.

Novák Előd, a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke ünnepel a párt választási eredményváró rendezvényén – Fotó: Kovács Tamás / MTI
Novák Előd, a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke ünnepel a párt választási eredményváró rendezvényén – Fotó: Kovács Tamás / MTI

A Jobbik korábbi politikusai alapították a Mi Hazánk Mozgalmat, amely nagy valószínűséggel még frakciót is alakíthat a következő Országgyűlésben. Jelenlegi állás szerint ugyanis hét mandátumot nyernek listáról:

  1. Toroczkay László
  2. Dúró Dóra
  3. Apáti István
  4. Novák Előd
  5. Szabadi István
  6. Dócs Dávid
  7. Pakusza Zoltán

A Mi Hazánk Mozgalom elnöke korábban komoly sikerként értékelte azt, hogy a párt most először bejutott a parlamentbe, a hvg.hu-nak pedig megismételte, hogy elképesztő túlerővel megküzdve érték el ezt az eredményt, és a Facebook beavatkozását is megint fejtegette.

Toroczkai szerint innentől kezdve kicsit ki fognak egyenlítődni az erőviszonyok, és bár továbbra sem lesz pártjának akkora mennyiségű erőforrása, mint akár az ellenzéknek, akár a kormánypártnak, de azért egészen más pozícióból fognak küzdeni, innentől kezdve pedig folyamatosan erősödni fog a Mi Hazánk. Toroczkai azt is elmondta, hogy koalíciókötés kizárható, ügyek mentén azonban készek együttműködni bárkivel.

„Nem olyan párt vagyunk, mint a Fidesz, vagy a balliberális pártok, kizárólag a haza és a nemzet érdekel minket. Nem azt nézzük, hogy melyik párt nyújtja be. Azt nézzük, hogy jó-e ez a magyarságnak”

– jelentette ki a pártelnök, hozzátéve, hogy semmilyen gazdasági megszorítást nem fognak támogatni a parlamentben. A Mi Hazánk elnöke üdvözölte a kormány gyermekvédelmi népszavazásának eredményét, azt mondta, örül neki – bár az nem világos, hogy pontosan minek, a népszavazás egyelőre még nem érvényes.

(hvg.hu)

81 százaléknál tart az országgyűlési választásokkal egy időben tartott népszavazásra leadott voksok feldolgozottsága.

Ahhoz, hogy a népszavazás érvényes legyen, a választásra jogosultak 50 százalékánál egy szavazattal több érvényes szavazatra van szükség.

Az érvényes szavazatok aránya azonban a választásra jogosultak számának egyelőre a 44 százalékát teszi ki. Érvénytelenül szavazott 18,9 százalék. Az érvénytelen szavazatok a népszavazási kérdések elutasításának jelzéseként születtek.

Fotó: Bődey János / Telex
Fotó: Bődey János / Telex

Az érvényesen leadott szavazatok 96 százaléka a kormány kezdeményezését támogatja, 4 százalék elutasítja. (Ha azonban a tiltakozók érvénytelen szavazat helyett igennel fejezték volna ki tiltakozásukat, akkor a szavazás már bizonyosan érvényes lenne.)

A népszavazási kérdések az alábbiak voltak:

  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást tartsanak?
  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek?
  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be?
  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg?

A Dunakeszi központú választókerületben 95,70 százalékos feldolgozottságnál

  • Tuzson Bence (Fidesz–KDNP) vezet 46,67 százalékkal,
  • Dorosz Dávid (ellenzéki összefogás) a második 41,55 százalékkal,
  • Kovács Mátyás (Mi Hazánk) a harmadik 4,77 százalékkal.

Ez a 3509 szavazatos előny ilyen magas feldolgozottságnál már elég lesz Tuzsonnak ahhoz, hogy 2018 után (akkor a mostani állásnál alacsonyabb, 43,27 százalékos végeredménnyel) újra vigye a választókerületet.

Nem sikerült annyi szavazót mozgósítani, mint négy évvel ezelőtt vagy 2002-ben. 19 óráig a választók 69,51 százaléka adta le a voksát az NVI oldala szerint.

  • 2022: 69,51 százalék
  • 2018: 70,22 százalék
  • 2014: 61,74 százalék
  • 2010: 64,38 százalék
  • 2006: 67,83 százalék
  • 2002: 70,53 százalék
  • 1998: 52,26 százalék

A Jobbik elnöke, Jakap Péter egy rövid videóban beszélt a választásokról. Azt mondta, hogy Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt tavaly októberben tetemes előnyt kapott a mögötte álló pártoknak is köszönhetően a Fidesszel szemben, de ebből tetemes hátrány lett, amelyben Márki-Zay beszédei is szerepet játszhattak. Jakab megtartaná az összefogást, de már a hódmezővásárhelyi polgármester nélkül. Bővebben itt írtunk erről.

Forrás: Jakab Péter / Facebook
Forrás: Jakab Péter / Facebook

Éjfélre jelentősen megcsappant a Kutyapárt eredményváróján a tömeg, a hangulat érhető okokból nem rózsás a pártnál, amelynek ezúttal sem sikerül bejutnia a parlamentbe, a legtöbben a másik kispártnak, a Mi Hazánknak a sikerén értetlenkednek.

Fotó: Melegh Noémi Napsugár/Telex
Fotó: Melegh Noémi Napsugár/Telex

A legcsalódottabbak már elmentek, azok pedig, akik még mindig állják az estét, inkább sírva vigadósra vették a formát, a belső teremben egymás után dübörög a Wellhello-féle Apuveddmeg és a Darabokra törted a szívem a Halott Pénz feldolgozásában, 2-3 tucatnyi ember táncol is rá. Az örök élet nyomát egyelőre nem láttuk, de az ingyensör mellett az ingyenbor sem fogyott még el.

Baranya megye 1. választókerület (Pécs): 168 szavazat különbség (89,89 százalékos feldolgozottság

  • Mellár Tamás (Egységben Magyarországért): 18 675 szavazat
  • Kővári János (Fidesz-KDNP): 18 507 szavazat

Budapest 13. választókerület (Budapest XVI. kerület): 336 szavazat különbség (95,89 százalék feldolgozottságnál)

  • Szatmáry Kristóf (Fidesz-KDNP): 22 961 szavazat
  • Vajda Zoltán (Egységben Magyarországért): 22 625 szavazat

Budapest 15. választókerület (Budapest XVIII. kerület): 406 szavazat különbség (94,74 százalék feldolgozottságnál)

  • Kunhalmi Ágnes (Egységben Magyarországért): 23 831 szavazat
  • Lévai István Zoltán (Fidesz-KDNP): 23 425 szavazat

Hajnali fél egy felé a legtöbb választókerületben már 85-95 százalék körül alakul a feldolgozottság, így három körzetet leszámítva már biztos, ki fog nyerni. Most így áll a 18 fővárosi választókerület:

  • 14 körzetben biztosan nyer az ellenzék
  • 2 választókerületben győzelemre áll az ellenzék
  • 1 választókerületben győzelemre áll a Fidesz
  • 1 választókerületet már biztosan visz a Fidesz (ez a XVII. kerület, itt Dunai Mónika nyert)

A mostani állás szerint tehát valószínűleg 16-2 lesz az állás a fővárosban az Egységben Magyarországért pártszövetség javára.

97,59 százalékos feldolgozottságnál az Érd központú választókerületben

  • Aradszki András (Fidesz–KDNP) 45,86 százalékkal vezet,
  • Bősz Anett (ellenzéki összefogás) 42,55 százalékkal a második,
  • Csott Károly (Mi Hazánk) 5 százalékkal a harmadik.

Aradszki előnye több mint kétezer szavazat, ezt ilyen magas feldolgozottságnál már nem nagyon lehet behozni, így 2018 után újra behúzza a választókerületet (négy éve 43,74 százalékot kapott).

56 százalékos feldolgozottságnál már 17 százalék az érvénytelenné tett szavazatok száma az országgyűlési választásokkal egy időben megtartott népszavazáson. A jelenlegi állás szerint

Érvényesen szavazott: 42,61 százalék (1 764 333)

Érvénytelenül szavazott: 17,03 százalék (705 220)

Nem szavazott: 40,36 százalék (1 640 670)

A népszavazási kérdések az alábbiak voltak:

  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást tartsanak?
  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek?
  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be?

„Nagy győzelem: nagy felelősség. Köszönöm mindenkinek, aki részt vett a választáson. Gratulálok minden megválasztott országgyűlési képviselőnek!” – Facebook-oldalán gratulált Novák Katalin, Magyarország következő köztársasági elnöke volt pártjának az újabb győzelemhez.

Novák ősszel mondott le a Fidesz alelnöki posztjáról, és az év elején kilépett a pártból, mielőtt köztársasági elnöknek választotta az Országgyűlés.

Az eddigi részeredmények szerint a listás szavazókörök 91 százalékos és az egyéni szavazókörök 93 százalékos feldolgozottságánál a Fidesz–KDNP-nek 135, az Ellenzéknek 56, a Mi Hazánknak 7 képviselője lenne, valamint egy német nemzetiségi képviselő is bejutna.

A Fidesz kommunikációs igazgatója azt mondta a Telexnek a Bálnában, nem csodálkozik azon, hogy Márki-Zay Péter kikap Lázár Jánostól a hódmezővásárhelyi körzetükben. Az ellenzéknek azt tanácsolja, hogy „néha érdemes lenne figyelembe venni a magyar érdeket.” A baloldalt háborúpártinak tartja, de azzal kapcsolatban kitérő választ adott, hogy akkor például az Ukrajnába fegyvereket szállító, Orbán Viktorral szövetséges lengyel kormány is annak számít-e szerinte.

A Megoldás Mozgalom 100 napos fennállása óta elért eredményt emelte ki Gattyán György pártelnök, listavezető azt értékelve, hogy a szavazatok mintegy 70 százalékos feldolgozottsága alapján 1 százalék körüli eredményt értek el a vasárnapi országgyűlési választáson.

„Egy száznapos pártnak, mozgalomnak ez szép eredmény, bár egy kicsit többre számítottak” – idézte az MTI Gattyánt.

Gattyán György a Megoldás Mozgalom eredményváróján – Fotó: Balogh Zoltán / MTI
Gattyán György a Megoldás Mozgalom eredményváróján – Fotó: Balogh Zoltán / MTI

A kampányhajrát értékelve azt mondta: Budapest közelebb áll hozzájuk, a fővárosi kerületekben jobban állnak, a vidéki régiókban még van feladatuk.

A digitalizációról – mint a kampány fő eleméről – azt mondta: nekik még mindig ez a legfontosabb, de a két nagy politikai tömb is elkezdett ezzel foglalkozni. Arra a kérdésre, hogy el tud-e képzelni együttműködést akár a kormánnyal is, hogy a digitalizációs céljaikat elérjék, azt mondta: ez egyelőre nem aktuális, de ha bárki kéri tőlük, hogy adják át a tapasztalataikat, tudásukat, vagy nyújtsanak segítséget, nyitottak erre.

„Alap volt, hogy mi egyéniben nem jutunk be. Szerintem az, hogy mi kifejeztük, hogy az ellenzék, akármilyen is, mégiscsak közelebb áll hozzánk, mint a Fidesz, az tök oké. Én nem hiszem, hogy bárhol bármi néhány százaléknyi átszavazón múlt” – ezt válaszolta Kovács a Telexnek, mikor arról kérdeztük, hogy miután nem jutottak be, bánják-e, hogy idén taktikai szavazásra is biztatták azokat, akik „ha orrbefogva is, de tudnak szavazni az ellenzéki összefogás egyéni jelöltjeire”.

Fotó: Melegh Noémi Napsugár / Telex
Fotó: Melegh Noémi Napsugár / Telex

Bár Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt beszéde alatt egyetlen szövetséges politikus sem állt ki a színpadra, később Donáth Anna, a Momentum elnöke is mondott egy rövid beszédet.

Donáth arra kérte a híveiket, hogy engedjék ki a dühüket, mert abból tudnak majd később táplálkozni.

„Túlságosan fiatalok vagyunk ahhoz, hogy engedjük, hogy kilopják a jövőnket. Sokkal nagyobb a felelősségünk most, mint akár tegnap vagy akár egy hónappal ezelőtt. Most nem szabad feladnotok. Az biztos, hogy holnap hideg fejjel újra át fogjuk gondolni. Én átgondolom, és újra neki fogok indulni. Arra kérlek, hogy gyertek velünk, gyertek velem. Csináljuk meg. Olyan dolgok jönnek most, amit senki nem tud sem egyedül, sem talán közösségileg elviselni. Bármit hazudnak, elviselhetetlen időszakok jönnek. És nekünk ez a jövőnk. Hagyjuk, hogy tovább is kilopják a jövőnket, vagy tovább küzdünk azért, hogy mentsük azt, ami még menthető belőle. Mert előbb-utóbb minden rendszer összeomlik, és csak rajtatok múlik, hogy tovább folytatjuk-e ezt. Gyertek velünk!” – mondta Donáth.

Fotó: Huszti István / Telex
Fotó: Huszti István / Telex

Budapest főpolgármestere szerint a magyar történelemben mindig voltak zsákutcák, amikor hátrafelé ment az ország. Arra kér mindenkit, hogy „becsüljük meg, hogy a főváros még mindig a szabadság szigete”. Ezzel véget ért az ellenzék eredményvárója, amire az eredmények ismeretében az ellenzéki politikusok egy része el sem ment.

Fotó: Huszti István / Telex
Fotó: Huszti István / Telex

A Budakeszi központú választókerületben 81,32 százalékos feldolgozottságnál

  • Menczer Tamás (Fidesz–KDNP) vezet 46,93 százalékkal,
  • Szél Bernadett (ellenzéki összefogás) a második 44,66 százalékkal,
  • György József (Mi Hazánk) a harmadik 3,75 százalékkal.

Először 10 százalékos feldolgozottságnál adtunk hírt erről a választókerületről, akkor Menczer előnye még 49 százalék feletti volt, és azóta lassan, de folyamatosan csökken, jelenleg 1305 szavazat van közöttük, így ebben a választókerületben a verseny még nyitott.

A magyar választók a józan ész talaján állnak, a választás demokratikus volt – mondta Kovács Zoltán, kommunikációért felelős államtitkár Orbán Viktor győzelmi beszéde előtt a Fidesz eredményváróján. Egy demokráciához az is hozzátartozik, hogy szélsőséges pártok is mandátumhoz juthatnak – reagált arra, hogy úgy néz ki, a Mi Hazánk is bejutásra áll. Kiemelte: míg Nyugat-Európában csak egyfajta meggyőződés dominál, addig nálunk ez nem így van. Azt mondta, hogy a megsemmisített levélszavazatokat ellenzéki provokációnak lehet értelmezni, és azt kell megnézni, hogy kik fedezték fel ezeket.

A szentendrei központú választókerületben 88,37 százalékos feldolgozottságnál

  • Vitályos Eszter (Fidesz–KDNP) 53,02 százalékkal vezet,
  • Buzinkay György (ellenzéki összefogás) 36,35 százalékkal a második,
  • Pál Béla (Mi Hazánk) 4,25 százalékkal a harmadik.

Ez a több mint 16 százalékos előny több mint tízezer szavazattöbbséget jelent, ami azt jelenti, hogy Vitályos Eszter viszi a körzetet. Négy éve a fideszes Hadházy Sándor nyert itt, ő akkor 46,11 százalékot kapott.

Márki-Zay Péter után Budapest főpolgármestere beszélt

Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke érthető módon komoly sikerként értékelte azt, hogy a párt most először bejutott a parlamentbe, egészen pontosan úgy fogalmazott, hogy

„megtörtént a csoda, az a csoda, amiben senki sem hitt, csak azok a magyarok, akik 2018-ban az ásotthalmi pusztán életre hívták ezt a mozgalmat”.

Mint mondta, az a több százezer magyar honfitársuk, aki ma a voksát adta erre a mozgalomra, szintén hitt ebben a csodában, amit sem a közvélemény-kutatók, sem a hatalmat gyakorló és a politikai váltógazdaságot működtető Fidesz vagy balliberális oldal sem hitt el. Ők viszont hittek a csodában, még úgy is, hogy olyan elképesztő túlerővel szemben kellett dolgozniuk, amire nem volt még példa.

Toroczkai szerint a Facebook is beavatkozott, ugyanúgy, mint az európai parlamenti választásokba is, amikor letörölte a Mi Hazánk oldalát és az ő oldalát is. Mint mondta, a Fidesz és a balliberális tömb is beavatkozott, a médiáikon keresztül próbálták őket elhallgattatni. A Mi Hazánk elnöke emellett a marosvásárhelyi levélszavazatokat is felemlegette, és azt mondta, hogy ilyen óriási ellenszélben mégis megtörtént ez a csoda.

Azt is elmondta, hogy szeretné megüzenni azoknak, akik nem hittek ebben a csodában, hogy ez még csak a kezdet. A kezdete annak, hogy talpra állítsák, fejlődő pályára helyezzék Magyarországot, hogy újra a régi fényében tudjon tündökölni. Toroczkai elmondta, ők itt állnak, hogy folytassák ezt a csodát az oligarchák nélkül, ha kell az egész világgal szemben. Mi ezt a csatát megnyertük, de folytatódik ez a küzdelem addig, amíg egész Magyarországot fel nem emeljük – mondta.

90,28 százalékos feldolgozottságnál eldőlni látszik Budapest 1-es számú választókerületének eredménye. A Belvárost, Lipótvárost, Várnegyedet és Palotanegyedet magába foglaló választókerület eredménye jelenleg így áll:

  • Csárdi Antal (Egységben Magyarországért): 17 918 szavazat, 47,74%
  • Böröcz László (Fidesz-KDNP): 16 221 szavazat, 43,22%
  • Hotz Antal (MKKP): 1660 szavazat, 4,42%
  • Szikora István (Mi Hazánk): 1037 szavazat, 2,76%

A választókerületet tehát már csak matematikailag lehetne megfordítani.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!