Márki-Zay Péter: Rendkívül gyászos az eredmény

2022. április 4. – 00:58

Másolás

Vágólapra másolva

,„Ez a különbség nem magyarázható”, „rendkívül gyászos az eredmény” – mondta Márki-Zay Péter a választás eredményéről a Partizánnak. „Én biztos vagyok benne, hogy hibáztam, biztosan sok hibát elkövettem. De abban is biztos vagyok, hogy az elmúlt négy évben mindent megtettem, és senki másnak nem lett volna esélye a Fidesszel szemben”, mondta.

Márki-Zay arról is beszélt, hogy csalódott a hódmezővásárhelyi eredményben is, amiben Lázár Jánossal szemben veszített, bár azt bevallotta, hogy a miniszterelnök-jelöltség miatt nem nagyon koncentrált erre a választókerületre.

Márki-Zay szerint az a stratégia, amit az elmúlt négy évben felépítettek, az egyetlen nyerő stratégia volt a Fidesszel szemben: ez a stratégia az, hogy a civilekkel, a romákkal, a konzervatívokkal és a fiatalokkal együtt dolgoztak. Nélkülük még ennyit sem értek volna el.

Feltűnő volt, hogy Márki-Zay a beszédekor a családjával egyedül állt a színpadon, nem állt mellette a hatpárti ellenzékből senki, de most ebben az interjúban azt állította, hogy ő kérte azt, hogy a színpadra a családjával álljon fel. A Telex információi szerint viszont a DK és a Jobbik elnökségéből nem is volt senki ott az eredményváróján.

Utólag azt is gondolja, az is „racionális döntés” lehetett volna, hogy bojkottálják a részvételt a választáson, amin szerinte győzött az „agymosás”. Szerette volna, ha többet vagy erősebben kampányol mellette Dobrev Klára vagy Jakab Péter, de egymásra mutogatni csak akkor lehetne szerinte, ha egy-két százalékos különbség lenne az ellenzék és a Fidesz-KDNP eredményei között.

Arra még nem válaszolt egyenesen, hogy ha listáról bejut a parlamentbe, felveszi-e a mandátumát.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!