Úgy sütöttünk kenyeret, mint az ókori egyiptomiak
2021. május 23. – 11:28
–
Ács Bori
Lehetséges-e pusztán ábrázolásokból alkotott következtetések alapján, receptek nélkül megsütni az emberiség legrégebbi kenyereit. És ha igen, mi értelme van?
Miért dobnánk ki a banánhéjat, amikor simán meg is ehetjük?
2021. május 20. – 17:00
–
Ács Bori
Felülünk a világméretű környezettudatos-hullámra, és megnézzük, hogyan van valóban értelme annak, ha megesszük a gyümölcs- és zöldséghulladékokat. Banánhéj-szalonna, krumplihéj-karamell,...
Gondolta volna, hogy a finomfőzelék lehet tényleg finom?
2021. május 16. – 13:32
–
Ács Bori
Az ősfőzeléktől a magyar eredetin át a nyelvújítás korának nagy trükkjén és a szocializmus dúlásán át a francia rokonokon keresztül jutunk el szakértői segítséggel a tökéletesített modern főzelékig....
Máig rémálmokat okoz a menzás kaja emléke? Segítünk!
2021. május 11. – 16:59
–
Ács Bori
Ki lehet-e, vagy egyáltalán ki kell-e javítani gyerekkorunk iskolás ebédjeinek hibáit, vagy éppen tökéletlenségükben rejlik a varázsuk? Nekimentünk a milánóinak, a tejbegríznek, a meggyszószos főtt...
Az autentikus, valódi pho leves titkai
2021. május 9. – 12:56
–
Ács Bori
Egy olyan mélyen, lelkében leveses nép, mint a magyar, nem csoda, hogy odáig van a világ egyik legizgalmasabb húsleveséért, a vietnami phóért – de hogyan lehet igazán jót főzni otthon?
A legjobb dolgok, amik a tavasz luxuszöldségével történhetnek
2021. május 2. – 13:56
–
Ács Bori
A spárga olyan kincs, amire sokat várunk, rövid ideig van velünk, és bár megérdemli a körülötte támadó felhajtást, mégsem érdemes túlbonyolítani. Csak pár kiegészítő ízre és egyszerű megbecsülésre...
Tudtuk, hogyan készül a tökéletes rizskoch, de elfelejtettük
2021. április 29. – 18:56
–
Ács Bori
Az olasz és német nyelvű receptek éppúgy tudják, hogyan kell igazán habos rizsfelfújtat készíteni, mint a régi magyarok, csak nekünk az iskolai menzák purgatóriuma után kell újra feleleveníteni a...
Miért sokkal jobb és olcsóbb egész csirkét venni filé helyett?
2021. április 25. – 14:57
–
Ács Bori
Egy szimpla csellel próbáljuk meg kikerülni a húsok ijesztő áremelkedését: ha van egy éles kés otthon, ideje házi hentesnek állni, és szembenézni azzal a rengeteg ízzel, amit kihozhatunk belőle.
Mihez kezdjünk, ha kezünkbe akad a csodahibrid, a pak choi?
2021. április 22. – 04:58
–
Ács Bori
A pak choi egy hibrid, ami magyar földben is remekül megterem, de hogyan együk meg, főzzük-e vagy süssük, ha végre megkaparintottuk?
Kipróbáltam a szakaszos böjtöt: még evés közben is éhes voltam
2021. április 20. – 17:14
–
Ács Bori
Egy hétig éltem korunk legnépszerűbb táplálkozási reformja szerint, fogyni nem fogytam, de rájöttem egy csomó mindenre, amit eddig is tudtam. Az utóbbi évek legdivatosabb étrendjének nagy előnye,...