A mágikus alapanyag, amitől minden étel íze megsokszorozódik
2021. április 18. – 12:00
–
Ács Bori
Igaz-e a legenda, hogy az alaplé drámai különbséget ad minden étel ízéhez? És ha igen, hogyan csinálja? Szakértői segítséggel értjük meg egy univerzális ízfokozó kémiai, történelmi hátterét és a...
Hogyan csinálhatunk otthon ropogós bagettet?
2021. április 11. – 12:21
–
Ács Bori
A kenyérhamisítás-para már a franciákat is elérte, a bagett becsületéért is küzdeni kell. De minden hosszú kenyér bagett-e, amit annak hívnak, és lehet-e otthon ilyet készíteni jól?
Mihez kezdjünk a húsvéti maradékokkal?
2021. április 6. – 20:39
–
Ács Bori
Már megint túlvállaltuk magunkat a sonka és a kalács mennyiségével, kicsit rá is untunk, mi legyen velük? Van egy csomó ötletünk, hogyan születhetnek a húsvéti maradékok újjá.
Megtaláltuk a legfoszlósabb pogácsa módszerét
2021. április 5. – 14:28
–
Ács Bori
Millió receptje és módszere van annak az aprósüteménynek, ami magyar, és valóban az egyik legjobb a világon. Úgyhogy addig sütöttük a pogácsákat míg meg nem lett az elképzelhető legfoszlósabb,...
Unja a húsvéti kajákat? Segítünk!
2021. március 31. – 16:50
–
Ács Bori
Oké, a sonka az sonka marad – viszont modern, de egyszerű trükkökkel, ismerős, és mégis más módszerekkel még csodásabb lesz a kalács, és a tojásból is egészen új állagokat hozhatunk ki.
Nem pogácsában a legfinomabb a medvehagyma
2021. március 28. – 11:29
–
Ács Bori
A tavasz fokhagymaillatú, zöld levelek formájában érkezik a konyhába, ahol legnagyobb ellensége a tartós hő és az idő. Ettől függetlenül okosan kombinálva és formálva csodákat lehet kihozni a...
Amit talán a rántott húsnál is jobban szeretünk: a krumplis ételek
2021. március 26. – 21:03
–
Ács Bori
Legalább százféleképpen használjuk a krumplit, de mikor és hogyan ismerte meg, milyen formájában szeretett bele a magyar konyha a hirtelen, ufóként idecsöppent alapanyagba?
Amit tudni akartál a pizzasütésről, de sosem merted megkérdezni
2021. március 20. – 10:59
–
Ács Bori
Nápolyi vagy római? Olasz vagy amerikai? Vékony vagy vastag? Nem mind pizza, amit annak hívnak, de sütni mindet jó. Előre figyelmeztetünk mindenkit: elő fog kerülni az ananász kérdése is.
Ha már a bab a jövő étele, akkor játsszunk vele
2021. március 18. – 20:26
–
Ács Bori
A jövő főétele nem a hús, hanem a hüvelyesek lesznek, és ez egyáltalán nem rossz hír, ha megnézzük, hogyan készíti ezeket az alapanyagokat a világ, és ezek alapján kezdünk kísérletezni vele.
Mi köze a goulashnak a magyar gulyáshoz?
2021. március 14. – 14:58
–
Ács Bori
Ha valaki nem ért magyarul, valószínűleg soha nem tudja meg, hogyan készül az igazi pörkölt, gulyás vagy paprikás, a tányérján pedig egy lisztes, répás, krumplis ragut talál majd. Hogyan látják a...