Mészáros Krisztofer 9. lett tornában – eredmények az olimpia szerdai napjáról

2024. július 31. – 11:13

frissítve

Mészáros Krisztofer 9. lett tornában – eredmények az olimpia szerdai napjáról
Lehmann Csongor piros mezben a férfiak traitlon versenyében – Fotó: Bertrand Guay / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Legyőzte a negyeddöntőben Olaszországot a férfi kardcsapat, 15.50-től Iránnal vívnak a döntőbe jutásért. Férfi kézilabdában drámai meccsen kapott ki Norvégiától a magyar válogatott, dzsúdóban Tóth Krisztián és Gercsák Szabina is elvesztette első meccsét. Asztaliteniszben Póta Georgina a jóval esélyesebb Sin Ju Bintől kapott ki. Úszásban Kapás Boglárka, Kós Hubert és Telegdy Ádám is bejutott a középdöntőbe. Triatlonban Lehmann Csongor 11. helyen ért célba a büntetése ellenére. Az összes szerdai magyar eredmény egy helyen.

Torna: Mészáros Krisztofer a kilencedik helyen végzett a férfi tornászok egyéni összetett döntőjében. A győriek 22 éves versenyzője kiválóan szerepelt szerda este, gyűrűn 13,400, ugrásban 14,400, korláton 14,300, nyújtón 13,766, talajon 13,933, míg lólengésben 14,100 pontot gyűjtött és 83,899 pontos eredménnyel szerezte meg az előkelő kilencedik helyet.

Triatlon: Többnapnyi halasztás után szerda hajnalban úgy döntöttek a szervezők, hogy a Szajna alkalmas az úszásra, így végre megrendezhették a triatlonversenyt a nőknél és a férfiaknál is. A nőknél Kuttor-Bragmayer Zsanett indult triatlonban, aki remekül kezdett, úszásban és a kerékpáron is az élbolyban volt, ám a futásnál leszakadt, végül a 26. lett.

A verseny után azt nyilatkozta, hogy a futás során sokszor a görcs szélén állt már. Az úszás a Szajnában tetszett neki, annak ellenére, hogy „borzasztó küzdelmes volt. Visszafelé gyakorlatilag egy helyben úsztak többen a lányok, és nekem is küzdenem kellett. Szerencsére a falhoz közel tudtam helyezkedni, ezáltal azt vettem észre, hogy folyamatosan előzöm őket, annak ellenére, hogy az első kanyart nem tudtam jól bevenni. Nekem meglepően jólesett” – mondta el Kuttor-Bragmayer.

A férfia triatlonosok között Lehmann Csongor a 11., Bicsák Bence pedig a 16. helyen végzett.

A két magyar a 1,5 kilométeres úszás után a középmezőnyben jött ki a vízből. A 40 kilométeres kerékpározás során összeért a mezőny bő első fele, benne a két magyarral. A 10 kilométeres futás elején Lehmann második volt, de visszacsúszott, Bicsák pedig a nagy csoport végéről előrébb lépett. Lehmann az úszás során sárga lapot kapott pályatévesztés miatt, ami miatt ki kellett állnia 15 másodpercre, ezt a futás során tette meg.

Férfi kézilabda: Rendkívül szoros meccsen, 26-25-re kaptak ki férfi kézilabdásaink Norvégia ellen. A végjáték különösen drámai volt, Imre Bence 25-25-nél az utolsó percben ziccert dobhatott, de Bergerud védett, a norvégok viszont az ellentámadásból betaláltak, ezzel az utolsó pillanatban nyerték meg a meccset.

Bánhidi Bence szerint szíven szúró vereséget szenvedtek, a szövetségi kapitány, Chema Rodriguez pedog azt mondta, a legrosszabb így veszíteni.

Ezzel a magyar válogatott számára nagyon távolra került a továbbjutás, mert a dánokat vagy a címvédő franciákat kellene megverni a folytatásban.

Úszás: A szerdai előfutamokban Kós Hubert és Telegdy Ádám is bejutott a 200 méter hát középdöntőjébe, majd Kós este a legjobb idővel a döntőbe is bejutott. Telegdy hetedik lett a futamában, és kiesett

A két magyar a negyedik, utolsó előfutamban ugrott medencébe, Kós 1:57.01-gyel másodikként, Telegdy 1:57.98-cal hatodikként csapott célba, összesítésben előbbi a negyedik, utóbbi a még továbbjutást érő 16. helyen végzett.

„Ez volt a terv, szerencsére most olyan pozícióban voltam, ahol lehetett kicsit úgymond szórakozni. Olimpián az idő teljesen mindegy, itt most csak a pozíció számított, negyedikként jutottam tovább este pedig be kell kerülni a legjobb nyolc közé, ennyi” – nyilatkozta a vegyes zónában Kós.

„Nagyon meglepődtem a helyezésen, ennél ezt sokkal jobbnak éreztem. Hozzáteszem, hogy ez egyáltalán nem volt a maximum, utólag talán ez hiba volt, mert így csak a szerencsén múlt a továbbjutás. Ugyanakkor délutánra ebben még jóval többnek kell lennie” – mondta Telegdy, aki szerint a döntőhöz 1:55-tel kezdődő időre lenne szükség. A szám középdöntőjét szerdán 21.47 órakor rendezik.

Milák Kristóf 1:51,75-ös idővel ezüstérmet nyert 200 méteres pillangóúszásban, a döntőben csak a francia Léon Marchand tudta őt megelőzni.

Kapás Boglárka 200 méter pillangón jutott be a középdöntőbe. Az ötödik, egyben utolsó olimpiáján szereplő magyar, a szám 2019-es világbajnoka a második, bombaerős előfutamban szerepelt. A 31 éves úszó – aki néhány napja lázas volt – 2:09.28 perces idővel csapott célba, amellyel összesítésben tizedikként lépett tovább. A szám középdöntőjében nem tudott javítani, végül a 14. lett a két futam alapján.

„A fő cél nyilván az volt, hogy mindketten tudjunk egyet délután úszni” – kezdte Kapás, Telegdy Ádám felesége. „Nagyon jó lenne döntőbe kerülni, de én már minden úszásért hálás vagyok, itt van a családunk, akik óriási erőt adnak, fantasztikus érzés.”

Németh Nándor az úszás királyszámában lett negyedik, és csak nagyon kevésen múlt neki az éremszerzés, a harmadik David Popovici egy, a második Kyle Chalmers két századmásodpercre volt csak tőle.

Vívás: A magyar férfi kardcsapat Olaszország ellen kezdett a negyeddöntőben. Szilágyi Áron, Szatmári András és Gémesi Csanád 45-38-ra nyert, a magyar csapat befejező embere Szilágyi Áron volt.

A döntőbe jutásért Iránnal meccselt a kardcsapat, ami sokáig nagy hátrányban volt, de naygrészt a becserélt Rabb Krisztiánnak köszönhetően sikerült eltüntetni a különbséget, Szilágyi Áron pedig az utolsó asszóban bizonyította klasszisát, és 45-43-re nyert a magyar válogatott. A döntőben a magyar csapat 45-41-re kapott kia nagy rivális dél-koreai csapattól, így ezüstéremmel zárták a párizsi olimpiát.

Evezés: A középfutamból a C döntőbe jutott a férfi egypár evezősöknél Pétervári-Molnár Bendegúz. Az olimpia egyetlen magyar evezőse a szerdai C/D elődöntő első futamában kapott helyet, melyben a harmadik pályájáról rajtolt indiai és brazil ellenfele közül, mellettük hongkongi, algériai és egyiptomi versenyző volt a futam résztvevője. Jól kapta el a rajtot, majd a táv feléhez közeledve már második volt, és az utolsó 500 méteren meg is tartotta ezt a pozíciót. Pétervári-Molnár 6:56.92 perces idővel lett második, ezzel eldőlt, hogy szombaton a C döntőben fejezi be a szereplést, ahol legjobb esetben a 13. helyet szerezheti meg.

„Kedden egy kicsit túlizgultam a pályát, túl nagy nyomást helyeztem magamra, és nem tudtam olyan felszabadultan versenyezni, nem is tudtam olyan dinamikusan elindulni. Ma elhatároztam, hogy bármi is történjék, ha bele is halok 300 méter után, de a rajtot mindenféleképpen szeretném jól megcsinálni, utána pedig lesz, ami lesz” – mondta az M4 Sportnak Pétervári-Molnár, majd azt is elárulta, hogy 1000 és 1500 méter között volt egy viszonylag hosszú holtpontja, és kezdett egy kicsit „kicsúszni a kezei közül a verseny”, de végig küzdött, a hajrában pedig már nem gondolkodott, és az utolsó 200 méteren csukott szemmel evezett. „Legalább magamnak szerettem volna megmutatni, hogy annál több van bennem, mint ami tegnap kijött, bár akkor is végig nyomtam a pályát, de ott inkább az első 500 méterben maradtak másodpercek.”

A 31 éves magyar evezős, aki Rio de Janeiróban 14., Tokióban pedig 10. volt, kedden úgy fogalmazott a negyeddöntője után, hogy túl régóta versenyez, túl sok rajta a stressz, ezért egy évet kihagy, hogy felfrissülve kezdhesse majd a felkészülést a Los Angeles-i játékokra.

Asztalitenisz: Miután első meccsét megnyerte, Póta Georgina szerdán a legjobb 32 között találkozott a negyedik kiemelttel, Sin Ju Binnel. Póta remekül kezdett, és az első szettet megnyerte a jóval esélyesebb koreaival szemben. De aztán 4 szettet is ellenfele nyert sorban, ezzel a mérkőzést is végül esélyeshez méltóan nyerte Sin Ju Bin.

Dzsúdó: Mindkét szerdán érdekelt magyar dzsúdós, Tóth Krisztián és Gercsák Szabina is elvesztette első meccsét, és így kiesett.

Sportlövészet: A légpuska után a férfi 50 méteres összetett szám döntőjében sem lesz magyar versenyző, miután Péni István a 21., Pekler Zalán pedig a 32. helyen végzett a szerdai alapversenyben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!