Kós Hubert szórakozva jutott be a 200 hát középdöntőjébe

2024. július 31. – 12:25

Másolás

Vágólapra másolva

Kós Hubert és Telegdy Ádám is bejutott a 200 méter hát középdöntőjébe a párizsi olimpia úszóversenyein, 200 méter pillangón pedig Kapás Boglárka is továbbjutott.

A szám világbajnoka, Kós taktikusan úszott a negyedik előfutamban, amivel kicsit rá is ijeszthetett a szurkolókra. Minden fordulónál az utolsó, nyolcadik helyen állt, az utolsó ötven métert viszont meghúzta, és könnyedén feljött a harmadik helyre futamában, amit végül egy brit úszó kizárása miatt a másodikra javítottak. 1:57,01-es ideje összesítésben a negyedik legjobb volt.

Telegdy hatodik lett a futamban, és az 1:57,98 még éppen elég volt a továbbjutáshoz. A középdöntőt szerda este, 21:47-kor rendezik.

Kós Hubert a 200 méteres hátúszás előfutamában – Fotó: Marko Djurica / Reuters
Kós Hubert a 200 méteres hátúszás előfutamában – Fotó: Marko Djurica / Reuters

„Ez volt a terv, szerencsére most olyan pozícióban voltam, ahol lehetett kicsit úgymond szórakozni. Olimpián az idő teljesen mindegy, itt most csak a pozíció számított, negyedikként jutottam tovább, este pedig be kell kerülni a legjobb nyolc közé, ennyi” – nyilatkozta a vegyes zónában Kós.

„Nagyon meglepődtem a helyezésen, ennél ezt sokkal jobbnak éreztem. Hozzáteszem, hogy ez egyáltalán nem volt a maximum, utólag talán ez hiba volt, mert így csak a szerencsén múlt a továbbjutás. Ugyanakkor délutánra ebben még jóval többnek kell lennie” – mondta Telegdy, aki szerint a döntőhöz 1:55-tel kezdődő időre lenne szükség. A szám középdöntőjét 21.47 órakor rendezik.

Kapás Boglárka az elmúlt napokban kisebb betegséggel küzdött, de ezzel együtt is sikerrel vette a 200 méteres pillangóúszás előfutamát, és a tizedik legjobb idővel bejutotta középdöntőbe, amelyet 20:45-kor rendeznek majd.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!