Bánhidi Bence a norvég kézisek elleni meccsről: Szíven szúró volt ez a vereség

2024. július 31. – 12:01

Bánhidi Bence a norvég kézisek elleni meccsről: Szíven szúró volt ez a vereség
Bánhidi Bence hat gólt lőtt, és nem ünnepelhetett – Fotó Illyés Tibor / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Ha majd jó néhány év múlva kizárólag az eredményt nézzük, akkor azt mondjuk, semmi különös, az esélyesebb norvégok megverték egy góllal a nagyszerűen küzdő magyar férfi kézilabda-válogatottat. Ez a vereség azonban egészen hihetetlen volt, mert ha vezettek is a norvégok, a mieinkben végig volt tartás. 38 másodperccel a befejezés előtt a norvégok időt kértek, de amit megbeszéltek, nem működött, és már korábban megszerezhették volna a mieink a labdát, amit végül 20 másodperccel a dudaszó előtt sikerült. A 21 éves Imre Bence ziccerbe került, de Bergerud kiütötte a labdát. Az a védőhálóról olyan gyorsan jött vissza, hogy Bergerud azonnal indított, a szélen Blonz egyedül maradt, és a korábbi szegedi szélső a kilencedik góljával 26-25-re eldöntötte a meccset.

Miközben a játékosokkal beszélgettünk az erre kijelölt zónában, a tévén az utolsó 38 másodperc eseményei mennek a háttérben.

„Beleadtunk mindent, óriási fizikai küzdelem volt, kapusteljesítmény mindkét oldalon. Voltak hibáink, hibák nélkül nem lehet meccset játszani. Érthetetlen, miért nem zártunk vissza. Kikaptunk egy góllal. Nem a legszebb kézilabda volt, a végén kockáztattunk Pedróval és a nyitott védekezéssel, nem elégedtünk meg a döntetlennel. Megszereztük a labdát, ott volt a kezünkben, kivédte a kapus a ziccert, ilyen a sport, kevésen múlik” – mondta tiszteletre méltó higgadtsággal Lékai Máté, az utolsó magyar gól szerzője.

Amikor azt kérdeztem tőle, milyen jelzőt tudna mondani, tanakodott, és a tragikust használta, és az emlékeiből előhúzott egy pár nappal ezelőtti japán-horvát meccset, ahol ugyanez történt az utolsó pillanatokban. Felgyorsult a játék, benne van az ilyesmi ebben a sportágban.

„Eddig is minden meccsen all int játszottunk, a dánok és a franciák ellen még inkább igaz lesz ez. Nincs mire tartalékolni” – jelentette ki majd megsimogatta a mellette álló Imre Bencét.

„Sajnálom, hogy alakult, be akartam lőni, a szerencse nem állt mellém. A srácok már a pályán is segítettek nekem, hogy ne magamat okoljam, ezt a segítséget megkapom majd a folytatásban is, ebben biztos vagyok. Pozitív, hogy tudtunk újítani a végén is, miközben nem mi voltunk az esélyesek, de az egy percre sem érződött, hogy Norvégia jobb lenne” – ezek már Imre Bence szavai voltak. Imre a portugálok ellen kilenc lövésből kilenc gólt szerzett az olimpiai selejtezőn márciusban, ha akkor megremeg a keze, itt sem lenne a csapat.

Ilic és Sipos még a sokkhatás alatt – Fotó: Illyés Tibor / MTI
Ilic és Sipos még a sokkhatás alatt – Fotó: Illyés Tibor / MTI

„Nemcsak Bence lövésén múlt, előtte két perccel én is hibáztam, bele lehet hibázni. Bence 60 percig a pályán volt, jól játszott. Nem ezt érdemeltünk, belülről végig azt éreztem, hogy ez a mi meccsünk volt” – magyarázta a hat gólig jutó Bánhidi Bence, akinek szintén sokat kellett a pályán lennie Rosta Miklós betegsége miatt. A belázasodott Rostát a következő meccsre már vissza is lehet cserélni.

„Beleadtunk mindent, nem kaptunk vissza érte semmit, egy kicsit szíven szúró volt látni az utolsó norvég gólt. 19-re lapot kérünk a folytatásban, nyerni kell valamelyik mérkőzést, tudjuk, hogy nem lesz könnyű sem a dánokkal, sem a franciákkal szemben, mert az előző olimpián ők ketten játszották a döntőt. Mindig lehet jobban játszani, ezen leszünk. Nincs sok idő a rágódásra, pénteken már a dánok jönnek.”

Ugyanúgy reggel kilenctől, mint most. A franciák még pont nélküliek, de ez változhat, mert délután Egyiptommal mérik össze erejüket. A dán-argentinon nem valószínű, hogy borul a papírforma.

A csoport állása: 1. Norvégia 6 pont (3 meccs), 2. Dánia 4 pont (2 meccs), 3. Egyiptom 2 (2 meccs), 4. Magyarország 2 (3 meccs) 5. Franciaország 0 (2 meccs) 6. Argentína 0 (2 meccs).

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!