Németh Nándor egyetlen századmásodperccel maradt le a bronzéremről 100 gyorson

2024. július 31. – 22:50

Németh Nándor egyetlen századmásodperccel maradt le a bronzéremről 100 gyorson
Németh Nándor negyedik lett százméteres gyorsúszásban a párizsi olimpián – Fotó: Kovács Tamás / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Világcsúccsal nyerték meg az úszók királyszámát, a férfi 100 méteres gyorsúszását. A rendkívül erős mezőnyben Németh Nándor a negyedik lett, 47,50-es ideje csak egy századmásodperccel lett gyengébb, mint a harmadik David Popovicié, és az ezüstérem is csak két századra volt.

Németh jól rajtolt, és az első 50 méteren együtt is tartott a mezőnnyel, a falat ötödikként érte el. A második ötvenen is nagyon erős tempót diktált, néhány pillanatig még a harmadik helyen is úszott. Az utolsó métereken viszont a szám igazi nagy klasszisai még erősebbek voltak, így hárman is megelőzték a magyar úszót. A kínai Pan Zsanle 46,40 másodperces világcsúccsal nyert, a második Rió olimpiai bajnoka, az ausztrál Kyle Chalmers lett 47,48-cal.

„Nagyon apró dolgokon múlik, és a szerencse most nem állt mellém. Most nem volt olyan halál a végén, mint tegnap, de ez sovány vigasz, fel kell majd dolgoznom. Ilyen a versenysport. Jobb lett volna éremmel hazamenni, de azért nem panaszkodom” – mondta az M4 Sportnak Németh. Arról is beszélt, hogy nem akart elmenni a kínaival, inkább Popovicire figyelt.

Németh 2018 óta van a gyorsúszás elitjében, az elmúlt hat évben minden világversenyen döntőbe jutott, és idén a dohai világbajnokságon már harmadik lett, az Európa-bajnokságon pedig a másodikként végzett a román David Popovici mögött. A BVSC úszója a tokiói olimpián is döntőzött, akkor a nyolcadik helyen végzett.

Németh az előfutamban 47,61 másodpercet, a középdöntőben 47,93-at úszott, a döntő előtt azt mondta, hogy akkor lenne elégedett, ha 47 eleje lenne az időeredménye. Az egyéni csúcsa egyébként 47,49.

Eredmények:
1. Pan Csan-lö (Kína) 46,40 másodperc – világcsúcs
2. Kyle Chalmers (Ausztrália) 47,48
3. David Popovici (Románia) 47,49
4. NÉMETH NÁNDOR 47,50

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!