Kuttor-Bragmayer szerint volt, aki szinte egy helyben úszott a Szajnában, ő a futás közben volt a görcs szélén

2024. július 31. – 11:38

Kuttor-Bragmayer szerint volt, aki szinte egy helyben úszott a Szajnában, ő a futás közben volt a görcs szélén
Kuttor-Bragmayer Zsanett (zöld sapkában, elöl) a triatlon úszószámában – Fotó: Lisa Leutner / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

Kuttor-Bragmayer Zsanett szeretett volna az első húsz között végezni a párizsi olimpia triatlonversenyében, de erős kezdés után a 26. lett, a jobb eredmény elérésében korábbi sérülése akadályozta, derült ki az MTI-nek adott nyilatkozatából.

A női mezőny egyetlen magyar indulója az úszás után hetedik volt, a kerékpározás után pedig a kilencfős élbollyal kezdhette meg a futást, amelyben visszacsúszott és végül 26. lett.

„Amiért jöttem, hogy semmi ne maradjon bennem, azt megcsináltam. Tisztában voltunk vele, hogy a futásom nem elég most ahhoz, hogy a top 15 környékén beérjek. Van agy Achilles-sérülésem, amiből próbálkoztam fölállni, nagyjából föl is álltam, de azért a tavalyi fél év kimaradás, az sok volt nagyon” – mondta Kuttor-Bragmayer.

Az első két számra fókuszált jobban, azokban pedig tudta hozni, amit szeretett volna. „Ennek nagyon örülök. Itt nem létezik szerencse, aki megdolgozik érte, az lesz a végén eredményes” – jelentette ki.

A futására rátérve azt mondta, azon a határon volt, hogy folyamatosan görcsölt.

„Ha egy kicsit nyomtam, már a görcs szélén voltam, tehát mindig vissza kellett vegyek a tempóból. Összességében nyilván csalódott vagyok a számszerű helyezéssel, de amúgy az első két számnak nagyon örülök, szerintem egy agresszív versenyzést tudtam csinálni” – mondta a triatlonista.

Az, hogy a verseny közvetlenül az eső elállta után kezdődött, neki kedvezett.
„Nekem minden olyan körülmény, ami nem a megszokott és nem a normálishoz közeli, előnyös: egy sodrásos víz, eső, egy csúszós pálya” – mondta.

Az úszás a Szajnában tetszett neki, annak ellenére, hogy „borzasztó küzdelmes volt. Visszafelé gyakorlatilag egy helyben úsztak többen a lányok, és nekem is küzdenem kellett. Szerencsére a falhoz közel tudtam helyezkedni, ezáltal azt vettem észre, hogy folyamatosan előzöm őket, annak ellenére, hogy az első kanyart nem tudtam jól bevenni. Nekem meglepően jólesett” – mondta, hozzátéve, hogy átlagos körülmények között ilyen különbségek nem alakultak volna ki.

Beszélt arról is, hogy tetszett neki a szurkolás, sokan a franciák közül is biztatták. Bragmayer 2022 augusztusától Franciaországban élt és készült az olimpiára. „Azért is szomorú egy kicsit, hogy nem tudtam előrébb befejezni a versenyt, mert tényleg nagyon jó helyen voltam, és jó lett volna beérni a top húsz környékén” – zárta nyilatkozatát.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!