Zöldség-gyümölcs
Különleges gombát szereztem, most mit kezdjek vele?
2023. október 26. – 14:09 - Ács Bori
Az erdei gomba a növényi – illetve nem állati – alapanyagok libamája, csodálatos bármihez – most éppen mandulával kevert tölteléknek, sütőtökben kapott helyett.
Nekünk nincs saját zakuszkánk, se ajvárunk. De csinálunk magunknak!
2023. szeptember 10. – 11:12 - Ács Bori
Paprika, padlizsán, esetleg paradicsom, hagyma, fűszerek. Hosszadalmas és fárasztó munkával lesz belőlük sűrű krém, amit minden nemzet másképp nevez. Nekünk nincs sajátunk, hát úgy csináljuk, ahogy...
Paradicsombefőzés halálos kínok nélkül, egyszerűen
2023. augusztus 31. – 11:52 - Ács Bori
Egyetlen tepsiben, macerás passzírozás nélkül, egyszerűbb héjazós trükkökkel készül a legemberbarátabb paradicsombefőtt.
Hová lett a bolti paradicsom íze?
2023. augusztus 30. – 14:32 - Ács Bori
Csúcsszezonja van egy sokak által szeretett magyar zöldségnek, mégis nehéz feladat belőle ízes, finom példányt találni. Miért nincs a szupermarketekben igazán jó paradicsom nyáron sem? És mitől lesz...
Van, ahol 38 forint az alma felvásárlási ára, a gazdák szerint ez az önköltséget sem fedezi
2023. augusztus 25. – 05:32 - Weiler Vilmos
Sokan felhagyhatnak az almatermesztéssel.
Így kell enni a friss paradicsomot csúcsszezonban
2023. augusztus 24. – 10:49 - Ács Bori
Minden, ami a friss paradicsommal még jobbat tesz a tojástól a sajton át egészen a majonézig. Levesek, saláták, szendvicsek és tészta, minden paradicsomból és paradicsommal.
Közel duplájára ugrott a sárgarépa ára egy hónap alatt
2023. augusztus 17. – 21:21 - Bozsó Ágnes
A sárgarépa lett a legnagyobb ütemben dráguló élelmiszer Magyarországon.
Mitől lesz a gyümölcssaláta önálló, izgalmas étel?
2023. július 20. – 10:31 - Ács Bori
Aki szerint a gyümölcssaláta nem olyasmi, amiről beszélni kell, az még nem próbálta ki, milyen íz kerekedik a barack és a sárgadinnye kettőséből pár órányi hűlés során.
Betett a magyar dinnyének a tavaszi hideg, még heteket kell várni a hazaira
2023. július 9. – 18:00 - Bálint András
Nyögvenyelősen indul a dinnyeszezon július elején, a szegedi kereskedőknél főleg import található.
Van, ahol 15 ezer forintos napibérért dolgoznak az idénymunkások
2023. június 22. – 09:25 - Aradi Hanga Zsófia
Akkora a munkaerőhiány a magyar zöldég- és gyümölcs-termesztésben, hogy a vállalkozók egymásra licitálnak.