Zöldség-gyümölcs

Ettől az árrésstoptól sem leszünk egészségesebbek
Bár jelzésértékű gesztus, hogy zöldségekre is került árrésstop, a decemberi paradicsomtól és szilvától senki nem fog sem ügyesebben spórolni, sem vitamindúsabban táplálkozni. Hogyan kéne zöldségeket...
Életbölcsességek rövidítve és kliséreceptek – dr. Schwab Richárd szakácskönyvéből főztünk
Az orvos, aki egy országot nevel arra, hogy a mikrobiomját nyers zöldségekkel táplálja, most szakácskönyvvel rukkolt elő. A kötet azonban sem pontos életmód-útmutatással, sem igazán újat mutató...
A bolti olyan, mint a brojler csirke, de él még az édes hajdúsági káposzta hagyománya
Hajdúhadházon egykor mindenki káposztát termesztett, mára alig foglalkozik vele valaki. Egy olyan biokertészetben jártunk, ahol állandó fejlesztéssel igyekeznek vegyszer nélkül létrehozni a lehető...
Kimcshit akarok, de utálom a csípőset, mit tegyek?
Bár szeretünk végletekben gondolkodni, és imádjuk a csípős, erős illatú kimcshiket, ebben a műfajban is sokféle alirányzat létezik. Például a fehér verzió, ami gyerekeknek, érzékenyeknek,...
Egyféle almát eszünk, pedig százféle közül is válogathatnánk
Sok gyümölcs sokkal többféle ízű, illatú és állagú lehet, mint amennyit ismerünk. A boltokban gyakran mindenből egy-kétfélét lehet kapni, pedig több százféle alma és sokféle mandula is terem...
Az örök életre vágyó milliárdos csupa zöldség receptjei lehetnek akár finomak is
Miután kollégánk egy hónapig élt Bryan Johnson örök élet programja szerint, és utálta az előírt ételeket, elkészítettük őket olyan variációkban, hogy a halhatatlanság útján finomakat is ehessünk.
Megint egy TikTok-recept, ami nem hülyeség, csak át kell nevezni
A répatortillát elvileg egy lisztmentes, zöldségből álló lepénynek mutatják a TikTok milliós nézettségű videói, amibe mindenfélét lehet tölteni. Ez nem igaz, bár ettől még a recept használható, sőt...
Csak nyers zöldségek vannak a tányéron, mégis mindenki megőrül érte
A crudités nem recept, hiszen csak felvágni meg tányérra rendezgetni kell hozzá a friss, tavaszi zöldségeket, mégis olyasmi, ami minden asztalt, de egy húsvétit különösen szexivé tesz.
Idén is drága lesz a hazai barack: fagykár pusztított a gyümölcstermesztő körzetek 90 százalékában
12 órán át volt fagypont alatt a hőmérséklet a legfontosabb gyümölcstermelő vidékeken, súlyos károk keletkezhettek.
Pont azok az élelmiszerek hiányoznak az árrésstopos listáról, amiket ennünk kéne
Alig szerepel növényi alapanyag a harminc árrésstopos termék között, hús viszont annál több. Pedig zöldségközpontúan sem drágább főzni annál, mintha mindig egy húsféléből indulunk ki.
Kövess minket Facebookon is!