Egymillió dollárból építene élelmiszer-feldolgozó üzemet a főváros
A Fővárosi Önkormányzat a Bloomberg Alapítványhoz nyújt be pályázatot, hogy elnyerje a megvalósításhoz szükséges pénzt. Karácsony szerint az üzem célja, hogy csökkentsék az élelmiszer-pazarlást.
Magyarország utolsó a zöldségfogyasztásban az OECD-országok között
Friss gyümölcsből sem esznek sokkal többet a magyarok.
Hol vannak a színes zöldségek ősszel? Ezen a tepsin!
Ősszel is lehet színeket enni, bizonyítja ez az egyveleg, amit az Ízfokozó zöldséges témájú adásának mondanivalóját formálja meg a tányérra. Sütőtök, fodroskel, homoki bab, sárga cékla.
Ezerféle sárgarépa létezik, de csak egyet ismerünk, és annak is elfelejtettük az ízét
E heti gasztropodcastunkban a hazai zöldségfogyasztásról van szó, vendégünk a Farm2Fork tulajdonosa, Horváth Boldizsár, aki elmondja, miért kell keresni és szeretni a magyar színes répákat.
A nyers vegánság pokoli hullámvasútja
Szédülés, gyengeség, az éhség ezerféle hulláma és meglepő tettrekészség. Mit tesz az emberrel valójában, ha egy hónapig kizárólag nyers gyümölcsökön, zöldségeken, magokon él? Emberkísérlet.
Prés a centrifuga ellen – gyümölcslékészítő gépeket versenyeztettünk
Melyik a legalkalmasabb konyhai eszköz gyümölcs- és zöldséglevek készítésére? Mit tudnak a centrifugák és lassú prések? Megnéztük, megmértük, pontosan melyik gép mennyi levet és rostot állít elő...
Bőven lesz idén cseresznye Magyarországon, de a banán még főszezonban is olcsóbb lehet
Elindult a cseresznyeszezon, ára kilónként 1500-3500 forint között mozog, és nem várható, hogy sokkal olcsóbb lesz. A banán ára 700 forint körül van.
Visszatér a főzőiskola: pirított rizs, a recept, ami nem recept
A pirított rizs életet ment, egy olyan alaprecept, ami akárhogyan variálható, gyors, tápláló és jó, nem is kell hozzá igazán recept, csak egy alapmódszer.
Az első friss gyümölcs a hosszú tél után
A szamóca érzékeny gyümölcs. Nem elég, hogy mindent meg kell kapnia, védeni is kell a környezet veszélyeitől. Egy fiatal magyar termelő ültetvényén jártunk, hogy megértsük, mitől lesz finom a...
A szörpgyártás ad reményt egy tolnai kisfaluban
A gyulajiak nem hitték, hogy még helyben is lehet munkájuk, de egy tartósítóüzem még a Fény utcai piacra is elviszi a hírüket.
Kövess minket Facebookon is!