Vendéglátás

A fő probléma a vendéglátásban, hogy minden héten más a fő probléma
A válságmenedzselés lett az új rutin a vendéglátószakmában. Nincs ember, egyre drágábbak az alapanyagok, és senki sem tudja, hol ér véget a spirál.
Mind azt az ízt keressük, ami a tepsi szélére sül
Egy új magyar konyhát és az élménygazdag, közösségi evést mutatja meg a balatonfüredi Mór24, amelyben olyan alapanyagokat ettünk, amiket megszoktunk, úgy, ahogy még sosem próbáltuk. Étteremajánló.
Év közben is emelni kell a béreket, különben nem lesz ember a szállodákban és éttermekben
Egy kicsit enyhült a munkaerőhiány a turizmusban és a vendéglátásban, de így is túl sokan hiányoznak. A járvány alatt lelépett dolgozók nem jöttek vissza tömegesen.
Nettó 800 ezres fizetésért keresnek séf-helyettest a Balatonnál, de nem nagyon van jelentkező
A Malackrumpli étteremben a fizetés mellé ingyen szállást és étkezést is biztosítanának.
Béna vendéglátós humor volt, hogy nem szolgálják ki a magyarokat Horvátországban
A horvát éttermes korábban olyanokkal viccelt, hogy kettőt fizet, egyet kap, meg hogy pincér van, de szakács nincs.
Mit kezd magával Hévíz az oroszok nélkül?
Hévíz a járvány miatt gyakorlatilag fél évre bezárt, aztán kinyitott, és amikor már kezdett visszatérni a régi normalitás, kitört az orosz–ukrán háború. Megnéztük, hogy éli meg ezt a helyzetet egy...
Még mindig inkább benyelik a költségeik egy részét a vendéglátósok
Sok étteremnek a nyár lesz a vízválasztó: ha a turisták itthon maradnak, túlélhetik az újabb válságot.
Ha nem jönnek a vendégmunkások, nyárra nem lesz, aki dolgozzon az éttermekben és szállodákban
A turizmus-vendéglátásban közelgő csődhullám híre bejárta a sajtót, de valójában olyan bizonytalan a helyzet, hogy nem lehet megtippelni, hol fogunk tartani év végére. Az viszont biztos, hogy olyan...
Pártot hamarabb változtatnak az emberek, mint az étkezési szokásaikat
Miért zárt be annyi étterem, mit mond ez a gasztroforradalom alakulásáról, fejlődik-e a hazai vendéglátás, közízlés, és hihetünk-e még a Michelin-csillag hitelében? Interjú a Bűvös Szakáccsal,...
Az igazi csődhullám még csak ezután jöhet a vendéglátásban
Borúlátó az ipartestület elnöke, elfogytak a tartalékok, a helyek 25-30 százaléka lehúzhatja a rolót.
Kövess minket Facebookon is!