Újabb patinás étterem zár be az elszállt rezsiárak miatt

2023. március 17. – 05:59

Másolás

Vágólapra másolva

„Megszünteti eddig szokványos működését” – írja a Facebookján a dél-alföldi Makó városának legnagyobb múltú vendéglátóhelye, a Korona étterem. Azzal indokolják a bezárásról hozott döntést, hogy „sajnálatos módon a rezsiárak emelkedése miatt éttermünk gazdaságos működtetése lehetetlen feladatnak bizonyul a jelenlegi időszakban”.

A bejegyzés szerint a már meghirdetett rendezvényeket megtartják, és azt remélik, hogy májusban újranyithatnak.

A megyei lap, a Délmagyarország felidézi: a Korona valaha a város legelegánsabb szállodája volt, annak földszinti részén működött az étterem. A hely először 1992-ben zárt be, két évvel később az önkormányzat megvette, majd 2005-ben csaknem egymilliárdos költségvetéssel felújították. Az éttermet azóta bérbeadással próbálták működtetni, „ez néha átmenetileg sikerült, néha nem”, írja a lap. Legutóbb 2019 nyarán, akkor öt évnyi szünet után nyitott ki.

„Főleg az áram és a földgáz ára az, ami miatt ez a sajnálatos döntés született” – mondta a lapnak Budai Ferenc, az étterem vezetője. Hozzátette, hogy a bezárásban „közrejátszott még az étel-alapanyagárak hatalmas drágulása is”. Ezek együtt olyan a pluszköltségek voltak, amiket „nem lehet ráterhelni a fogyasztókra, hiszen az már jóval meghaladná a lélektani ár határát”.

A cikk kitér arra is, hogy az étterem már a szüneteltetés előtt is minimális személyzettel működött. A személyzet most a cég más vendéglátó egységeiben kapott munkát, Budai szerint májustól újra számítanak rájuk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!