Mentőcsomag

RSS

Átment a képviselőházon Joe Biden 2 ezer milliárd dolláros mentőprogramja

A Build Back Better Plan nevű mentőcsomagot 220-213 arányban szavazták meg. Most a szenátuson a sor, hogy ott elfogadják-e, vagy sem.

Gigantikus gazdaságpolitikai kísérletben élünk

Ebben a kísérletben az összes tesztfázis kimaradt, rögtön élesben próbálták ki, mit csinál a soha nem látott mértékű helikopterpénz. A mellékhatások csak hosszabb idő után látszanak majd.

Joe Biden 1900 milliárd dollárja új irányt szab Amerikának

Az amerikai elnök gigantikus mentőcsomagja a vállalati szféra helyett a szegényebb rétegeket és a helyi vezetéseket támogatja. A csomag népszerű, de politikailag nem biztos, hogy hosszú távon a demokratáknak segít majd, miközben a választási rendszer átalakításáért kezdődött versenyfutás a republikánusoknak kedvez.

Vette az utolsó akadályt is Joe Biden 1900 milliárd dolláros mentőcsomagja

A republikánusok által ellenzett csomag elfogadása nagy győzelmet jelent Biden számára.

432 ezer forintnyi összeget adna minden amerikainak Joe Biden mentőcsomagja

Elfogadta a szenátus is az amerikai elnök 1900 milliárd dolláros mentőcsomagját. Az egyszeri juttatás mellett kisegítik az önkormányzatokat és a munkanélkülieket is.

Ötpontos mentőcsomagot hoz létre Székesfehérvár a vendéglátósoknak

A bérleti és teraszdíjak elengedése mellett 30 milliós alapot és adományszámlát is létrehoznak.

A koronaválsághoz képest a kanyarban sincs a 2008-as visszaesés

Gazdasági visszaesés és állami mentőcsomagok terén is rekordokat döntött a 2020-as év. A rendhagyó válságra rendhagyó válaszok születtek, példátlan költségvetési ráfordításokat láthattunk a fejlett országokban. Megnéztük, mit lehet tudni arról, mennyibe került a koronavírus a világnak.

14 millió munkanélkülinek csúszhat a segélye, ha Trump nem írja alá a rá váró törvényeket

A költségvetést és a koronavírus-mentőcsomagot kéne szignóznia, de megmakacsolta magát, kevésnek tartja az embereknek juttatott ingyenpénzt.

Évtizedes tabukat döntöget a koronavírus a gazdaságban

Indul a Telexikon, a Telex infovideó-sorozata! Az első részben azt járjuk körül, mit tett a világgazdasággal a koronavírus, miért különleges a mostani válság, és milyen hosszú távú hatásai lehetnek a járványnak az gazdasági életre.