Ötpontos mentőcsomagot hoz létre Székesfehérvár a vendéglátósoknak

2021. január 28. – 17:58

Másolás

Vágólapra másolva

Azonnali gazdasági mentőcsomagot hoztak létre Székesfehérváron a helyi vendéglátósok megsegítésére – jelentette be Facebook-oldalán Cser-Palkovics András polgármester. Az intézkedéscsomag hét pontból áll.

  • Az önkormányzati helyiségekben működő vendéglátóhelyek bérleti díját 2020. november 1-jéig visszamenőleg elengedik, a díjelengedés a korlátozások teljes időtartamára vonatkozik. Egyben kérik azokat, akik magántulajdonú ingatlant adnak bérbe vendéglátósoknak, hogy szintén díjelengedéssel vagy -enyhítéssel segítsék a bérlőiket.
  • A teraszdíjat a teljes idei évre elengedik.
  • A vendéglátóipari vállalkozások számára bevezetik az egyelőre 30 millió forintos Továbbfoglalkoztatást Segítő Alapot.
  • Azoknak a székesfehérvári lakosoknak, akik vendéglátósnál dolgoztak, de állásukat elveszítve legalább 30 napig munkanélküliek, egyszeri 100 000 forintos támogatást adnak.
  • Létrehoztak egy városi adományszámla-számot, amire bárki befizethet támogatást – ezt a pénzt a Továbbfoglalkoztatást Segítő Alapba forgatják át.

Cser-Palkovics a posztban arról is ír, hogy a mentőcsomag tartalmának bővítése és korrekciója lehetséges, ezért folyamatosan figyelik a helyzetet, és várják az észrevételeket, javaslatokat. A polgármester az intézkedésekről azt írja: azok egyaránt támogatják a munkavállalókat és a vállalkozásokat. A mentőcsomag részleteiről a a 22/531-141-es telefonszámon lehet érdeklődni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!