Évtizedes tabukat döntöget a koronavírus a gazdaságban

2020. december 07. – 07:02

frissítve

A koronavírus nem csak a mindennapi életünket, de a makrogazdasági folyamatokat is alaposan felforgatta. Helikopterből öntik a pénzt az emberekre az államok, a központi bankok korábban tiltólistás területekre tévednek, hirtelen áthághatóvá válnak több évtizede berögzült szabályok. És mindez nem feltétlen csak a válság idejére szól, a palackból kiengedett szellemek sokáig velünk maradhatnak. A Telexikon első része.

Animáció/zene: Fillér Máté
Szöveg: Előd Fruzsina, Hanula Zsolt
Narráció: Lengyel-Szabó Péter

(*4:37-nél a 'költségvetési hiány' és az 'államadósság' értékei felcserélve jelennek meg. Helyesen az államadósság korábbi maximuma 60%, a költségvetési hiányé pedig 3% volt.)

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom