Miért innánk olívaolajjal a kávénkat?
A Starbucks olívaolajos kávéval tervez forradalmat robbantani a kávéiparban. Kipróbáltuk, milyen az olajos kávé, majd azt is, kakaóval működik-e az ízes zsiradék, sütiben, és hogy valóban vele...
Kávé, tea, energiaital – számít, hogy honnan visszük be a koffeint?
Mindegy, hogy a koffein természetes vagy mesterséges, az a fontos, hogy mivel együtt fogyasztjuk.
Drágább lesz a kakaó: áremelésekre készül a Nestlé
Mert drágultak a nyersanyagok: a kávé, a tej. Azt még nem tudni mekkora lesz a drágulás.
Megkóstoltuk a trendnek számító sajtos vodkát, nem volt benne köszönet
Sajtos vodka, jalapeñós rozé, majonézes kávé: megnéztük a nyár internetes koktéltrendjeit, de többnyire nehezen bírtuk lenyelni ezeket a csodákat. Az egyik viszont nagy meglepetésre óriási sikert...
A japánok feltalálták a kenyérre kenhető kávét
Ha azt gondolná, hogy ezt nem lehet fokozni: van belőle dinnyés verzió is.
Itt egy ember, aki majonézzel issza a kávéját
És még büszke is rá.
Olyanok is összefogtak az Átriumért, akik még életükben nem jártak ott
Miután az Átrium bejelentette, hogy felmond a dolgozóinak, több civil kezdeményezés is indult, hogy megmentsék a színházat. Az Átriumból szimbolikus ügy lett, de vajon elegendőek a párszáz forintos...
A papír kávéfiltert egy német háziasszony találta fel, mert elege lett a zaccból
Melitta Bentz megunta, hogy a kávéja folyton tele van zaccal, kitépett egy lapot a fia iskolai füzetéből, a többi pedig már történelem.
Nyáron tonikkal a legjobb a kávé, de hogyan lesz kétrétegű és a legfinomabb?
Kedvenc jegeskávénk buborékos és bonyolultan keserű. Szakértő segítségével fejtettük meg, hogyan készül a szép és harmonikus espresso tonic.
A globális felmelegedés a kávézásnak is betehet
Egy 2 Celsius-fok közeli felmelegedés lefelezheti a legjobb kávétermelő területeket, a kesudiósok viszont profitálhatnak is a klímaváltozásból.
Kövess minket Facebookon is!