Letartóztatásban marad Portik fia, aki kávét öntött a bíróra

2024. február 22. – 17:50

Másolás

Vágólapra másolva

A Budapest Környéki Törvényszék másodfokon helybenhagyta a Budai Központi Kerületi Bíróság február 1-jén meghozott döntését, amiben elrendelte a Fővárosi Törvényszék bíróját kávéval leöntő férfi letartóztatását – közölte a Budapest Környéki Törvényszék csütörtökön az MTI-vel.

A letartóztatás az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb március 1-ig marad érvényben. Az ügyben hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt a Központi Nyomozó Főügyészség indított eljárást.

Portik fia, T. a január 30-i tárgyaláson ment oda a bíróhoz, hogy jelezze, szerinte nem igazságos, ahogy apjával bánnak. A bíró elutasította, hogy beszéljen vele, helyette többször kérte Portik fiától, hogy engedje őt be a terembe, vagy hívni fogja a biztonságiakat. „Hívja nyugodtan” – válaszolta Portik fia, majd leöntötte a bírót egy pohár hideg kávéval. A tárgyalás kezdése addig állt, amíg nem érkeztek ki a rendőrök.

A gyanú szerinti a cselekmény egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, és figyelemmel az elkövetés módjára, valamint a sértett személyére, az fokozottan veszélyes a társadalomra.

A Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírója által meghozott végzés ellen a gyanúsított védője az ügyészi indítvány elutasítását, elsődlegesen szabadlábra helyezést, másodlagosan távoltartás elrendelését indítványozta.

A Fővárosi Ítélőtábla február 13-i ülésén a Fővárosi Törvényszék helyett, elfogultság miatt a végzés másodfokú felülbírálatára a Budapest Környéki Törvényszéket jelölte ki, ami csütörtökön az elsőfokon eljáró nyomozási bírói döntés indokaival egyetértve helybenhagyta a gyanúsított letartóztatását, így az véglegessé vált.

A Fővárosi Törvényszék közleményében a Fenyő-ügy név szerint nem említett másodrendű vádlottja Portik Tamás, akit első fokon felbújtóként elkövetett emberölésért életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélt a bíróság.

A tárgyalásról írt cikkünket itt lehet elolvasni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!