Letartóztatták Portik Tamás fiát, aki kávét öntött a bíró arcába

2024. február 1. – 19:31

Másolás

Vágólapra másolva

A bíróság csütörtökön elrendelte, hogy tartóztassák le a Fenyő-gyilkosság másodrendű vádlottjának fiát, aki kávét öntött a bíró arcába – tudatta a Fővárosi Törvényszék.

Ahogy beszámoltunk róla, a keddi tárgyalás azért kezdődött később, mert Portik Tamás fia, Portik T. megjelent a bíróságon, hogy beszéljen a bíróval. Portik Tamás fia jelezte dr. Póta Péternek, hogy szerinte igazságtalanul bánnak az apjával. A bíró elutasította, hogy beszéljen vele, helyette többször kérte Portik fiától, hogy engedje őt be a terembe, vagy hívni fogja a biztonságiakat. „Hívja nyugodtan” – válaszolta Portik fia,

majd leöntötte Pótát egy pohár hideg kávéval.

A tárgyalás kezdése addig állt, amíg nem érkeztek ki a rendőrök, akik az ügy miatt előállították Portik Tamás fiát. A törvényszék szerint a cselekmény hivatalos személy elleni erőszak megállapítására alkalmas, egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, fokozottan veszélyes a társadalomra az elkövetés módja és a sértett személye miatt.

A Budai Központi Kerületi Bíróság csütörtöki ülésén a Központi Nyomozó Főügyészség indítványozta, hogy bűnismétlés, valamint szökés, elrejtőzés veszélye miatt a bíróság rendelje el a gyanúsított letartóztatását egy hónapra. A gyanúsított védője az ügyészi indítvány elutasítását, elsődlegesen szabadlábra helyezést, másodlagosan távoltartás elrendelését indítványozta. A nyomozási bíró szerint az ügyészi indítvány megalapozott, ezért elrendelte a gyanúsított letartóztatását március elsejéig.

„A gyanúsított korábban lemondott magyar állampolgárságáról, nincs adat magyarországi egzisztenciális kötődéséről, családja és munkája Svájchoz köti. Magyarországon bejelentett lakcímmel nem rendelkezik. Miután a büntetőeljárással és az abban elfoglalt helyzetével elégedetlen, azt tisztességtelennek tartja, ezért alappal lehet arra következtetni, hogy a felelősségre vonás alól megpróbál kibújni. Mindezek alapján a kerületi bíróság szerint a kényszerintézkedéssel elérni kívánt célok jelenleg csak a letartóztatás alkalmazásával biztosíthatók” – közölte a törvényszék.

A végzés nem végleges, mivel a gyanúsított és védője fellebbezett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!