Reese Witherspoon havat evett, a kommentelők aggódnak

2024. január 22. – 14:57

Másolás

Vágólapra másolva

Reese Witherspoon néhány napja kirakott egy videót a TikTokra, amiben leszedett kétbögrényi havat a kerti grilljéről, nyomott rá egy kis sós karamellát és csokiszirupot, nyakon öntötte kávéval, majd odáig volt érte, hogy milyen finom. Ennek a sztorinak akár itt vége is lehetne, hiszen nincs vesztese, és minden jó, ha jó a vége.

A nagy elérés azonban sok kommentelővel jár, és sokan jelezték a színésznek, hogy szerintük nagyon rossz ötlet havat enni – írja a Sky News.

A hozzászólók egyik fele aggódik, mert szerintük a hó koszos és veszélyes, a többiek viszont vagy csak legyintenek, vagy azzal példálóznak, hogy gyerekként, sőt sokan felnőttként is rendszeresen ettek friss havat, és semmi bajuk nem lett. A színész nem is nagyon tudott kiigazodni az egymásnak ellentmondó kommentek között, ezért még három videóban próbált igazságot találni a kérdésben.

Egyrészt ő is úgy van vele, hogy egyszer élünk, úgyhogy nem fog ezen aggódni, mert évente nagyjából egyszer havazik a környékükön, tehát egy ilyen bögre csak nem olyan rossz. Ezenkívül megolvasztott egy kicsit a mikróban, mert sokan azt írták, hogy így látszani fog, milyen koszos, de úgy tűnik, hogy nem volt látható szennyeződés a hóban. Volt, aki szerint akár madárürülékes is lehet, de ezt nem nagyon tudta ellenőrizni.

A helyzet az, hogy egy kicsit mindkét tábornak igaza van. Nem szabad bárhol havat zabálni, mert akkor is lehet koszos, ha nem sárga. Miközben a hókristályok kialakulnak, és mielőtt földet érnek, sok szennyező anyagot szedhetnek össze. Épp ezért nem jó ötlet pekingi vagy New York-i havat enni. De olyan helyeken, ahol tisztább a levegő, nem feltétlenül lesz koszos a frissen hullott hó.

A Sky a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem egyik 2017-es kutatását hozza példaként, aminek szerzői kihozták, hogy a félnapos hó még tisztának számít, így ehető, de két nap után már mindenképp szennyezett, így emberi fogyasztásra már nem alkalmas.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!