Az első friss gyümölcs a hosszú tél után
A szamóca érzékeny gyümölcs. Nem elég, hogy mindent meg kell kapnia, védeni is kell a környezet veszélyeitől. Egy fiatal magyar termelő ültetvényén jártunk, hogy megértsük, mitől lesz finom a...
Lehet, hogy mi örültünk az áprilisi nyárnak, de a természet összezavarodott
Budai parkokban néztük meg, hogy mivel jártak a 30 fokos áprilisi napok: vannak fajok, amik legalább egy hónappal korábban virágoznak, de olyanok is, amiket már locsolni kéne, az aszály miatt. Az...
Aki fügét eszik, tényleg darazsakat ropogtat?
Jó eséllyel, de egyáltalán nem biztos. Az viszont igen, hogy a füge papíron nincs meg a fügedarázs nélkül, a darázs pedig a füge nélkül. A végeredmény egy talán kicsit szokatlan, de mindkét félnek...
Bárki szedhet belőle – szaporodnak a gyümölcsösök a budapesti közparkokban
A városokból szinte teljesen eltűntek a gyümölcsfák, mondván piszkítják a járdákat és az utakat, miközben a magyarok gyümölcsfogyasztása nagyon alacsony. A Főkert ezen is megpróbál változtatni: már...
Elkészült a főváros második gyümölcsöskertje
A XIII. kerületi Kubala László parkban még ribizlit is szüretelhetnek majd a környékbeliek.
A cukormentes, mégis édes, sütős szilvalekvár legendája igaz, de azért el lehet rontani
Ha egyetlen alapanyagra bízza magát az ember, az nagyon nem mindegy, hogy milyen. Még sok más apróság van, amire érdemes figyelni a receptben, és ami az egyik legegyszerűbb a világon.
Hová lett a bolti paradicsom íze?
Csúcsszezonja van egy sokak által szeretett magyar zöldségnek, mégis nehéz feladat belőle ízes, finom példányt találni. Miért nincs a szupermarketekben igazán jó paradicsom nyáron sem? És mitől lesz...
Van, ahol 38 forint az alma felvásárlási ára, a gazdák szerint ez az önköltséget sem fedezi
Sokan felhagyhatnak az almatermesztéssel.
Bármilyen gyümölcs, két tál és 10 perc kell a legjobb nyári desszerthez
Cobbler, crisp, clafoutis – mind kódnevek a legegyszerűbb és legcsodálatosabb nyári édességekhez. Bármilyen gyümölcs + egy percek alatt összekevert vagy morzsolt tészta + fél óra sütés, és...
Kövess minket Facebookon is!