16 tonnányi kokainnal átitatott fagyasztott gyümölcsöt foglaltak le a román–magyar határnál

2024. szeptember 25. – 13:34

Másolás

Vágólapra másolva

Kokainnal átitatott, 16 tonnányi fagyasztott gyümölcsszállítmányt állítottak meg a hatóságok kedden Nagylaknál a magyar–román határon. A fogáshoz az MTI tudósítója szerint a román kormányfő is gratulált.

A szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT) közleménye szerint kedden egy 33 és egy 36 éves gyanúsított ellen indult nemzetközi kábítószer-kereskedelem miatt bűnvádi eljárás. A gyanúsítottakat szeptember 18-án egy Ecuadorból importált, 16 tonnányi fagyasztott gyümölcsöt tartalmazó konténert vettek át a konstancai kikötőben, majd Nagyenyedre szállították. Az ebben található 75, egyenként több mint 200 kilogramm tömegű műanyag hordó nagy részét átrakták egy hűtőkamionba, és útnak indították Hollandia felé. Négy hordó – 880 kilogrammnyi fagyasztott gyümölccsel – egy nagyenyedi raktárban maradt.

Végül a nagylaki határátkelőn állították meg és vizsgálták át a Hollandiába tartó hűtőkocsit, ugyanakkor több nagyenyedi helyszínen is házkutatást tartottak. Megállapították, hogy a fagyasztott gyümölcs kokainnal van átitatva, ezért a szállítmányt lefoglalták és a gyanúsítottak előzetes letartóztatásba helyezését kezdeményezték.

Catalin Predoiu belügyminiszter szerint a keddi műveletet „és azokat, amelyek ezután következnek” több hónapos nyomozati munka előzte meg.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!