A legmenőbb séfek szerint jó mikróban főzni, úgyhogy mi is kipróbáltuk
2021. október 10. – 12:26
–
Ács Bori
Jó egyáltalán valamire a mikró, lehet benne ebédet főzni, vagy csak kakaómelegítésre való? Leteszteltük, hogy lehet-e vele krumplit, rizst, tojást és sok mást készíteni értelmesen. Íme a korábbi...
Egy évtized kísérletei a tökéletes humusz nyomában
2021. október 2. – 12:00
–
Ács Bori
Egyszerű, pár alapanyagos fogás, aminek sikere mégis nüansznyi különbségeken áll vagy bukik. Biztos recept nincs, empirikus módszerekkel kell eljutni a nyerő trükkökig és a selymes, krémes állagig.
Citrushínár, wontoncsipsz, fésűkagyló-wakame – dekódoltuk a Mészáros–Várkonyi-lagzi menüjét
2021. szeptember 28. – 15:34
–
Ács Bori
A világ legdrágább alapanyagai gyűltek össze a Mészáros–Várkonyi-lagzi menüjén, ahol egyetlen falat egy tízezres. Szakértővel elemeztük az ételsort, majd meg is főztük a legemblematikusabb fogást.
Hogyan lehet megfőzni egy kétezer éves receptet, víz, cukor és só nélkül?
2021. szeptember 27. – 22:07
–
Ács Bori
Hogyan lehet só nélkül ízeket fokozni? Mit tudott Apicius az ókorban, amit aztán kétezer évre elfelejtettünk? Finom-e a szardellaízű dinnye és a borban főtt uborka? Ókori ételeket főzni egy mai...
A Michelin egy évtized késéssel ismerte el a világ legjobb éttermét
2021. szeptember 20. – 23:45
–
Ács Bori
Mitől számít a legnagyobb befolyású étteremnek a Noma, milyen hatással van a világ gasztronómiájára? Magyar pincér és szakács mesélt a dán fine dining étterem egyedülálló különlegességéről.
A habos, könnyű szilvás gombóc létezik, csak épp receptje nincs
2021. szeptember 12. – 17:40
–
Ács Bori
Egy tészta, három alapanyag, legalább négyféle étel: hetekig kísérleteztem a legkönnyebb gombóc és gnocchi tésztájának receptjén. A titok a megfelelő krumpli és a türelem.
Egy Michelin-csillagos fogás receptje tulajdonképpen egészen egyszerű
2021. szeptember 8. – 17:43
–
Ács Bori
A titok: ízemlék, érzelmek, plusz világszínvonalú technológia. A friss Michelin-csillagos Salt Budapest csapatával arról beszélgettünk, hogyan jöhet létre olyan éttermi élmény, ami otthonos, de...
Kipróbáltuk a világ legfurcsább szendvicseit
2021. szeptember 4. – 11:45
–
Ács Bori
A nagy tízórai-csomagolási dilemmák szezonjának kezdetén végigpróbáltam a világ legfurcsább szendvicseit, és megpróbáltam eldönteni, salátát, szórócukrot, csipszet vagy mogyoróvajat érdemes-e inkább...
Mi a mágikusan fröccsenő házi ketchup titka?
2021. augusztus 29. – 12:39
–
Ács Bori
Volt-e paradicsom a ketchupban 2300 évvel ezelőtt, készülhet-e akármiből, és mi annak a klasszikus íznek és állagnak a titka, amit megszoktunk, és amit annyira szeretünk?
A paprikás krumpli lelke a tökéletes szaft, de mitől lesz az?
2021. augusztus 27. – 18:04
–
Ács Bori
A nép egyszerű bográcsétele, lenézett menzakaja vagy puccos éttermi fogás? Létezik-e külföldi paprikás krumpli, és különben is, mi a lényege, a krumpli, a zsír, a kolbász vagy a paprika?