Tudtuk, hogyan készül a tökéletes rizskoch, de elfelejtettük

Az olasz és német nyelvű receptek éppúgy tudják, hogyan kell igazán habos rizsfelfújtat készíteni, mint a régi magyarok, csak nekünk az iskolai menzák purgatóriuma után kell újra feleleveníteni a...

Miért sokkal jobb és olcsóbb egész csirkét venni filé helyett?

Egy szimpla csellel próbáljuk meg kikerülni a húsok ijesztő áremelkedését: ha van egy éles kés otthon, ideje házi hentesnek állni, és szembenézni azzal a rengeteg ízzel, amit kihozhatunk belőle.

Mihez kezdjünk, ha kezünkbe akad a csodahibrid, a pak choi?

A pak choi egy hibrid, ami magyar földben is remekül megterem, de hogyan együk meg, főzzük-e vagy süssük, ha végre megkaparintottuk?

Kipróbáltam a szakaszos böjtöt: még evés közben is éhes voltam

Egy hétig éltem korunk legnépszerűbb táplálkozási reformja szerint, fogyni nem fogytam, de rájöttem egy csomó mindenre, amit eddig is tudtam. Az utóbbi évek legdivatosabb étrendjének nagy előnye,...

A mágikus alapanyag, amitől minden étel íze megsokszorozódik

Igaz-e a legenda, hogy az alaplé drámai különbséget ad minden étel ízéhez? És ha igen, hogyan csinálja? Szakértői segítséggel értjük meg egy univerzális ízfokozó kémiai, történelmi hátterét és a...

Hogyan csinálhatunk otthon ropogós bagettet?

A kenyérhamisítás-para már a franciákat is elérte, a bagett becsületéért is küzdeni kell. De minden hosszú kenyér bagett-e, amit annak hívnak, és lehet-e otthon ilyet készíteni jól?

Mihez kezdjünk a húsvéti maradékokkal?

Már megint túlvállaltuk magunkat a sonka és a kalács mennyiségével, kicsit rá is untunk, mi legyen velük? Van egy csomó ötletünk, hogyan születhetnek a húsvéti maradékok újjá.

Megtaláltuk a legfoszlósabb pogácsa módszerét

Millió receptje és módszere van annak az aprósüteménynek, ami magyar, és valóban az egyik legjobb a világon. Úgyhogy addig sütöttük a pogácsákat míg meg nem lett az elképzelhető legfoszlósabb,...

Unja a húsvéti kajákat? Segítünk!

Oké, a sonka az sonka marad – viszont modern, de egyszerű trükkökkel, ismerős, és mégis más módszerekkel még csodásabb lesz a kalács, és a tojásból is egészen új állagokat hozhatunk ki.

Nem pogácsában a legfinomabb a medvehagyma

A tavasz fokhagymaillatú, zöld levelek formájában érkezik a konyhába, ahol legnagyobb ellensége a tartós hő és az idő. Ettől függetlenül okosan kombinálva és formálva csodákat lehet kihozni a...

Kövess minket Facebookon is!