Tócsni és fánk: miért annyira ismerősek a hanukai ételek?
2021. december 1. – 19:25
–
Ács Bori
A hanukai fogásoknak mind szimbolikus jelentésük van, semmi sem véletlen, az viszont meglepő, hogy a legfontosabb ételek a régi magyar konyhának is alapelemei.
A curry egyáltalán nem indiai, hanem angol intézmény, mégis zseniális
2021. november 28. – 12:37
–
Ács Bori
A világ indiai ételeket nevez meg vele, holott Indiában nem létezik, a britek viszont nemzeti eledelükként hivatkoznak rá, de igazán senki nem tudja, mi az? Visszafejtjük a curry utazását a...
Bezár az ország egyik legjobb gourmet étterme, az Olimpia, török étterem nyílik a helyén
2021. november 27. – 08:39
–
Iván-Nagy Szilvia
Jövőre már nem nyit meg a slow foodjairól ismert neves budapesti étterem. Séfje és tulajdonosa feladta, talán pályát is módosít.
Mit főzzünk a kínai negyed mágikus szószaival? Mi Mao Ce-tung kedvencével indítottunk
2021. november 24. – 20:15
–
Ács Bori
Mit kezdjünk a szójaszószokkal, főzőborral, ecetekkel, pasztákkal és olajokkal, amiket beszereztünk a kínai negyedben? Milyen kínai klasszikus ételek sülnek ki belőlük, és milyen hétköznapi...
Édes szappan, csípős kartonpapír: hogyan lehet átvészelni az ízlelés elvesztését, ha az ember...
2021. november 15. – 11:45
–
Ács Bori
Csirkeszárnyra kentem fermentált habaneroszószt, kanálszámra ettem vajas pirítóson és tojáson a csiliropogóst, és egyik sem csalt könnyeket a szemembe, miután koronavírusos lettem. Hogyan érdemes...
A rossz kenyér is egyre drágább, süssünk inkább otthon olcsóbbat, jobbat, egyszerűen!
2021. november 14. – 13:14
–
Ács Bori
Szakemberek segítségével fejtjük meg, miért olyan rossz a bolti kenyerek nagy része, és miért kerülnek egyre többe. Aztán megmutatjuk, hogyan lehet a legegyszerűbben a legjobb házi kenyeret...
Meghalt a tiramisu atyjának tartott Ado Campeol
2021. október 31. – 12:11
–
Péli-Koroknai Gergely
Egyesek szerint az ő éttermében találták fel véletlenül a világhírű desszertet az 1960-as évek végén. 93 éves volt.
A karfiolt odaégetni, gőzölni, és vad dolgokkal enni nem kell félnetek
2021. október 30. – 20:54
–
Ács Bori
Az ősz legvagányabb zöldségéről még mindig sokan nem tudják, milyen hihetetlen ízeket és állagokat képes produkálni. Ehhez csak picit kell másképp hozzányúlni, mint amit a gyerekkorunk klasszikus...
Szószok, paszták, ízesítők a kínai negyedből, amiktől megváltozik az életed
2021. október 20. – 15:07
–
Ács Bori
Mit és hogyan érdemes vásárolni az ázsiai boltokban, hogyan válasszunk ecetet, szójaszószt, mire valók a mágikus porok, paszták? És hogyan főzzünk velük, ha megvettük, pedig csak sejtjük, mi van...
Világhírű lett egy magyar túrógombócrecept, éppen csak megfőzni nem lehet
2021. október 18. – 19:22
–
Ács Bori
Magyar túrógombóc receptje jelent meg a gasztrovilág legmagasabb csúcsán, a Michelin oldalán, de teljesen használhatatlan formában. Utánajártunk, és ki is próbáltuk, hogyan működik a saját...