Az étel, ami annyira bűnös, hogy Isten szemei elől egy lepel alá bújva kell megenni
Sok szempontból megosztó az erőszakkal hizlalt, brandybe fojtott, pár falatnyi énekesmadár, a védett kerti sármány fogyasztása, amit Isten elől is el kell takarni. François Mitterrand egykori...
Egy kis zsírtól minden jobb lesz – karácsonyi zsírmaradékokból szilveszteri borkorcsolyák
Az omlós tészta rétegesebb, a krumpli ropogósabb, a pástétomok elegánsabbak lesznek tőle, a szilvalekvár pedig egyenesen imádja a kacsazsírt. Segítő zsírok szilveszter elé és közben.
Miért zár be az Olimpia? A legendás étterem története két szemszögből
Takács Lajos és Ádám Csaba, a budapesti étterem két korszakának vezetői külön-külön meséltek konyhai kreativitásról, izgalomról és monotonitásról, hazai ízlésről a hely történetével kapcsolatban. Az...
Semmit nem dobunk ki: hús, krumpli-, és sütimaradékok újjászületése karácsony után
A krumplimaradékból gofri, a mézeskalácsból szuperkeksz, a húsból saláta lesz, de még a másnapos rántott hús is új ruhát kap.
Nyalható tévéképernyőt fejlesztett egy japán tudós
Az új készülék az édestől a keserűig minden ízt ki tud keverni, és 286 ezer forintba kerül majd, ha kereskedelmi forgalomba kerül.
Hányféle töltött káposzta létezik a világon, és kié az igazi?
A töltött káposzta nem magyar találmány, a fél világnak van ilyen étele, a miénk mégis különbözik a többiekétől. Nemcsak elkészítésében, de az életünkben betöltött szerepében is.
Karácsonyi menü csúcstechnológiával, 5000 forintból
Ki lehet-e hozni a jelenlegi drágulások közepette ennyi pénzből egy négy fős családi menüt, amiben van négy fogás, és bár a hagyományoktól kicsit eltér, maximálisan ünnepi? Kipróbáltuk!
Izzadtságszag, gargalizálószer és pézsmaszag: mi a legjobb szó egy mézaromára?
Eltökélt sommelier-k, méhészek és séfek döntöttek úgy, megtalálják a megfelelő szavakat a méz ezerféle aromájának és illatának leírására, hogy megmutassák: a méz legalább olyan izgalmas dolog, akár...
Házi szaloncukor-hekkelés: a vajkaramella, a fondant és a csokiba mártás trükkjei
Milyen volt a szaloncukrok őse, megéri-e helyette inkább vajkaramellát gyártani, illetve szaloncukor-e minden, amit csoki borít? Ha drága a boltban, csináljuk otthon!
Annyira megijedtünk a Mozart-golyó eltűnésétől, hogy legyártottuk otthon
Kell-e Mozart-golyó nélkül élnünk mostantól, muszáj-e házi golyógyárat nyitnunk, és mennyire bonyolult kézzel marcipánt készíteni? Precíz alkatoknak valódi örömmunka, de lehet, hogy valaki a közepén...
Kövess minket Facebookon is!