Szicíliában sütivel emlékeznek egy szent levágott melleire

Szent Ágota brutális kínhalálának mementója és egy pogány szokás keveredett Cataniában.

A mi franciasalátánk is a Szovjetunió első, és sokáig egyetlen szakácskönyvéből ered

Az Olivier-salátát Csajkovszkijnak és Turgenyevnek szolgálták fel, aztán bekerült a sztálini rezsim propagandareceptjei közé, a finom dolgok meg kikerültek belőle.

A séfet is házhoz szállítja pár magyar topétterem, hogy átvészeljék a járványt

A fine dining-vonalat nehezebb házhozszállításra állítani mint egy pizzériát, így több étterem inkább séfestül kimegy a vendégekhez, ha már a vendég nem tud az étteremhez. Nem a konyha teszi a a...

Öt évig készült a világ legkeményebb borszakértői vizsgájára a világelitbe került magyar sommelier

Czinki Tamás a világon az első magyar, aki elérte a borkóstolók legmagasabb szintjét, és letette a Court of Master Sommeliers vizsgáját. De hogyan kell készülni egy ilyen vizsgára, és miért döntött...

Az ország luxusburgerében drágább a hús, mint az arany

Az aranynak nincs, de minden másnak van íze az ország legdrágább hamburgerében. A 40 ezer forintos luxusburgerben az ehető arany mellett van libamáj, wagyu marha és szarvasgomba is, de nem az átlag...

Magyarország bejutott a Bocuse d'Or világdöntőjébe

Tíz csapat mehetett tovább az európai döntőből, Magyarország a kilencedik helyen végzett.

Ebben az évben már az sem meglepő, ha sör kerül a gulyásba

A belvárosban nyitott új helyet az egyik magyar sörfőzde, gyorsan ki is próbáltuk. A konyha alapvetően sörös fogásokra épít, a gulyásba szánt húst is sörbe áztatják például.

Koronavírusos diákok miatt zárták be a felcsúti középiskolát, ahol másnap szakácsversenyt rendeztek

Az I. Magyar Gasztronómia napja nevű rendezvény előtt fertőtlenítették az iskolát.

Kövess minket Facebookon is!