Van-e bármi értelme az étteremkritika műfajának?
Végigettem egy csúcsétterem menüjét: leírhatom-e, milyen volt? Lehet-e objektív véleményt alkotni egy étteremről? Le lehet-e választani az egyedi élményt az objektív megállapításokról egy vacsora...
Hűvös levesek hőguta ellen
A mi egy szál meggylevesünkön túl is óriási játékterük van a hideg, nyári leveseknek, amelyeknél semmi nem esik jobban 35 fokban. Mi a spanyol gazpacho őse, és hogyan lehet finom a hideg csirkeleves?
A lehetetlenre vállalkozik, aki megpróbálja elmondani, mi az a gulyás
Olyan, mint a Mátrix: nem lehet elmondani, meg kell tapasztalni. Mi mégis megpróbáljuk a lehetetlent, és az élő legenda Váncsa István segítségével igyekszünk leírni a totálisan meghatározhatatlan...
Álmaink bajor perece és komfortvacsora a német meccshez
Nem volt könnyű, de megtaláltuk a titkot, amitől a német perec annyira ropogós-nyúlós, a krumplisaláta pedig éppen úgy szaftos és savanykás, ahogy kell. A többi már nem rajtunk múlik.
Francia receptek meccsnézéshez a zsigeri elegancia jegyében
Ha francia sörkorcsolya, akkor előétel, méghozzá a súlyos, zsíros, sajtos, hagymás, rusztikusan kifinomult kategóriából – ezeket ajánljuk a szombati meccshez.
A legfinomabb portugál krémes és más ételek a kedd esti meccshez
Az első foci-Eb-ellenfelünk ízlése sok tekintetben rokon a miénkkel, sőt, azt is megfejtettük, hogyan lehet házilag elkészíteni legfinomabb süteményüket, a pastel de natát, most már csak a csapaton...
Csípjen, ropogjon, ragadjon: a legjobb nassolnivalók meccsnézéshez, házilag
Hosszú az út a szotyiköpködéstől a legklasszabb házi nasikig. A foci-Eb a legjobb alkalom, hogy elinduljunk és legyen itthon is kultúrája a meccsnézés alatti szuper házi rágcsálnivalóknak!
A maradékfeldolgozás és a hortobágyi palacsinta
Csak attól függ, milyen szűrőn keresztül nézünk rá, hogy az ételmaradékok felhasználása menőség vagy szomorú szükség: a kapcsolódó ellentmondásokat pedig híven tükrözi emblematikus ételünk, a húsos...
Adjuk vissza a császármorzsa becsületét!
Egyszerű étel, amit rengeteg rejtély övez, kezdve ott, hogy miből, majd folytatva azzal, hogy hogyan készül. Az eredeti verziók és a legjobb recept nyomába eredtünk.
Ősrégi olasz tradíciónak tűnhet, de valójában csak a nyolcvanas években találták ki
A kenyér azért létezik, mert az olaszok berágtak a franciákra a bagett miatt. Pár évvel a feltalálása után már elkezdték tömegtermelni. Hogyan született a ciabatta? És hogyan készítsük el otthon?
Kövess minket Facebookon is!