Havonta háromszor jövök a Pléh Csárdába, kérlek, ne írd le a nevemet
2022. november 15. – 18:42
–
Zách Dániel
Néhány nappal a gigantikus rántott húsaival ismertté vált kifőzde tulajdonosának halála után is ütemtévesztés nélkül gyülekeznek a vendégek ebédidőben. Bábel Istvánról többen a kegyelet hangján...
A pokol egy luxusétterem, ahol a szmötyi és a zselé mellé szadizmus is jár
2022. november 15. – 04:58
–
Klág Dávid
A menü című filmben Ralph Fiennes a szektavezér-szakács, aki a szívét-lelkét is felszolgálja a hálátlan burzsujoknak, de az új étlap az ő torkukon is megakad.
25-nél is többféleképpen szeretjük az ársapkás krumplit
2022. november 12. – 16:33
–
Ács Bori
Kevés változatosabb alapanyag van a burgonyánál, összeszedtük kedvenc receptjeinket a gombóctól a sült krumplin át a tortilláig.
Sok közpénz és más furcsaságok a hazai Michelin-kalauz körül
2022. november 8. – 18:57
–
Ács Bori
Hitelesnek tartja-e még a világ az éttermi csillagokat osztogató Michelint? Miért ment rengeteg közpénz a hazai étteremkalauz kiadvány előkészítésére a vendéglátás válságának kellős közepén, és...
Madeleine: így készül a sütemény, amitől utazhatunk az időben
2022. november 6. – 16:35
–
Ács Bori
Felidézhet egy falat piskóta már elfelejtett emlékeket? Igen, ráadásul világhírű filozófiai regényfolyamot is elindíthat, amelyről aztán pszichológiai jelenséget neveznek el, hogy végül mi megsüssük...
Egy nagy sült tök, tíz különböző étel
2022. október 30. – 15:12
–
Ács Bori
Addig mind eljutunk, hogy megsütünk egy nagy adag tököt, de nem mindig van a levesen túl ötletünk a felhasználására. Most tíz ételt is mutatunk a palacsintától a dödöllén át egészen a főzelékig,...
Borsó halbelsőséggel, szex örömmel, félelem józan ésszel párosuljon
2022. október 28. – 20:07
–
Ács Bori
Megjelent magyarul a világ legrégebbi nyomtatott szakácskönyve: a reneszánsz recept- és életmódtanács-gyűjteményből nemcsak főzni, de örömmel és okosan élni is megtanulhatunk.
Így lesz a csalamádé sokkal finomabb és egészségesebb
2022. október 23. – 19:21
–
Ács Bori
Melyek a tökéletes ecet-cukor-víz arányok, hogyan lehet a minimumra csökkenteni a cukor mennyiségét, miért éri meg erjeszteni, és hogyan lehet a karfiol még a káposztánál is menőbb?
Megint újratöltötték a szakácskönyvet, aminek minden magyar konyhában ott lenne a helye
2022. október 21. – 16:26
–
Ács Bori
Kövi Pál Erdélyi lakomája megérteti velünk a valódi erdélyi konyhát, és aki elolvassa, mindent meg akar főzni belőle. Három éven belül másodszor adják ki: összehasonlítottuk a köteteket, és...
Elkészítettük a sorozatsztár szaftos-marhás szendvicset
2022. október 19. – 22:04
–
Ács Bori
A The Bear végignézése után nemcsak az adrenalin-hullámvasúttól szenvedtünk, hanem a vágytól is, hogy kipróbálhassuk a sorozat középpontjában álló chicagói szendvicset, de mivel Amerika messze van,...