Dragomán György segít újra felfedezni a gyermeki derűt a főzésben
2022. december 13. – 05:10
–
Ács Bori
A főzés sokkal több, mint evés és etetés, a céklaleves készítése élményszerűvé válik, ha közben színek és állagok átalakulására figyelünk. Irodalom, jól használható receptek és kedves derű is bőven...
Ehető, sós ajándékokkal spórolhatunk időt és pénzt karácsonykor
2022. december 11. – 11:48
–
Ács Bori
Sózott citrom, konfitált fokhagyma, házi ételízesítő, kenyérropogós: idén praktikus, sós, ehető ajándékokat készítünk a fa alá. Mivel ezek már most előkészíthetők, a hajrában már nem lesz velük gond.
Nem muszáj 2-3 ezer forintot fizetni egy bagelért
2022. december 4. – 20:30
–
Ács Bori
A bagel a ropogós perecek egyik sokat utazott rokona, egy divatos és meglepően drága reggeli. Szerencsére otthon is el lehet készíteni, sőt, kimondottan szórakoztató program. Megmutatjuk, hogyan.
Van-e csokoládé a Mikulásban?
2022. december 4. – 13:35
–
Ács Bori
Az év legcsokoládésabb napjaiban megpróbáljuk megérteni, miért ugyanolyan ízű minden bolti csokoládé, és mi nyomja el benne a kakaóbab szuperizgalmas ízvilágát.
Mintha multivitamin-ízű ragasztót rágnék – zselés szaloncukrokat teszteltünk
2022. december 3. – 12:55
–
Ács Bori
Miért kötődünk olyan intenzív, és annyira vegyes érzelemmel a zselés szaloncukorhoz? És miért van belőle mégis a többi ízhez képest olyan kevés a boltokban? 11 terméket hasonlítottunk össze,...
Elronthatatlan receptek, kezdőknek: így lesz szaftos a sült csirke
2022. december 1. – 15:07
–
Ács Bori
Kudarcbiztos módszer másfél óra türelemmel és egy jó vaslábossal vagy nehéz tepsivel.
A világ leveseinek legjobbjai közé tartozik, mi mégis alig esszük: a borscs
2022. november 27. – 19:19
–
Ács Bori
Körülöttünk mindenki főzi valamilyen formában, itt is megterem hozzá minden, egész télen szezonja van, olcsó, egészséges, laktató, finom. Hányféleképpen főzhetünk borscsot?
Elronthatatlan receptek: így főzz krémlevest bármiből!
2022. november 24. – 05:04
–
Ács Bori
Főzőiskolát indítottunk azoknak, akik a nulláról kezdenek el főzni. A második epizódban megtanulunk krémlevest főzni.
A legújabb Váncsa-szakácskönyvvel tuti, hogy jobban fogunk főzni
2022. november 19. – 13:14
–
Ács Bori
Hogyan készítsek el egy birkát? Mit csináljak tökből, spenótból, miért egyek hajdinát, és főleg: miért hívják úgy az édesköményt, hogy biszbasz? Az új Váncsa-könyvből főztünk.
Elronthatatlan receptek a Telexen, kezdőknek: így süss rántottát!
2022. november 15. – 19:12
–
Ács Bori
Indul a Telex főzőiskolája: világosan, egyszerűen leírt receptek, trükkök, technikák, amelyekkel tényleg bárki boldogul: a rántottától a paprikás csirkéig. Hogy kell feltörni egy tojást? Mit jelent...