Pörköltet és gulyást idéző valamivel viccelődik a Kaufland áruházlánc az esti német-magyar előtt, csakhogy ilyen magyar étel nincs

2024. június 19. – 11:28

Másolás

Vágólapra másolva

Ki nyeri a meccset? – teszi fel a talányos kérdést a német Kaufland hipermarketlánc a Facebook oldalán, ám a mesterséges intelligencia vélhetően megtréfálta a céget.

Ez a kép jelent meg szerdán:

A kettéosztott képen – amit nagy valószínűséggel a mesterséges intelligencia szüleménye – két tipikusnak szánt étel szimbolizálja a ma esti Németország-Magyarország Eb-meccs szembenálló csapatait. A szívecskés német oldalon egy barnaszószos – húsos – tésztás – párolt zöldséges egytálétel látható (mondjuk fájdalmas a párolt káposzta hiánya, ha már a tipizálás a cél), a tányér mellett hanyagul elhelyezett arany evőeszközök.

A másik oldalon, a hahotázó emotikonos Magyarország fölött pedig egy különös MI-szülemény, ami

valami hibrid a gulyás és a pörkölt között, de szélesmetélt és egy tejfölcsík bolondítja meg, ami normális esetben egyik ételben sincs.

A magyarnak szánt valami amúgy a francia Boeuf Bourguignonra hasonlít, de azért az se igazán. (A gulyás természetesen a magyarokat is megosztja – csak máshogy –, és ahogy a focihoz mindenki ért, úgy a gulyáshoz is, a pörkölt szerencsére egy fokkal könnyebb téma.)

Ha az ember Németországban Gulascht rendel, akkor rendre pörköltet kap, egy ilyen nagy hagyományokra építő félreértés tehát eleve van a német fejekben, de úgy tűnik, itt az MI még rátett egy lapáttal és mindenféle nemzetközi gulyás-szörnyszülötteket is belecsavarintott a képbe. Az amerikaiak például nagyok abban, hogy mindenfélét belepakolnak a gulyásként tálalt ételeikbe a borsótól a cukkiniig.

Az ételpár mellett egy kérdés is olvasható: „Hamarosan kezdődik az Európa-bajnokság csoportkörének második mérkőzése: Németország – Magyarország! Mit tippeltek?”, illetve át lehet klikkelni az áruházlánc receptgyűjteményére, ahonnan az abszolút kedvencem a Bier-Colada.

Este mi is beszámolunk a mérkőzésről, ha addig valaki elkészíti a Kaufland fantáziaételeit, küldjön receptet. Danke.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!