Miért akkora dolog, hogy tőlünk 1000 km-re bezár a világ legjobb étterme?
2023. január 10. – 23:01
–
Ács Bori
A koppenhágai Noma akkora hatással volt a világ gasztronómiájára, hogy még az olvasóink táplálkozását is befolyásolta (észrevétlenül). Úgy is, ha valaki sosem járt még csak Michelin-csillagos...
Jelenlegi formájában megszűnik a világ egyik legjobbjának tartott étterme, a dán Noma
2023. január 9. – 11:47
–
Barnóczki Brigitta
2024 végéig befejezik a kiszolgálást, René Redzepi séf szerint a legmagasabb szintű fine dining már fenntarthatatlan.
Sok közpénz és más furcsaságok a hazai Michelin-kalauz körül
2022. november 8. – 18:57
–
Ács Bori
Hitelesnek tartja-e még a világ az éttermi csillagokat osztogató Michelint? Miért ment rengeteg közpénz a hazai étteremkalauz kiadvány előkészítésére a vendéglátás válságának kellős közepén, és...
Több új Michelin-csillagos étteremmel gazdagodott Magyarország
2022. november 3. – 20:01
–
Tenczer Gábor
Hét fővárosi hely mellett két vidéki étterem is megkapta a legrangosabb gasztronómiai minősítést, a tatai Platán Gourmet és a budapesti Stand Étterem kétcsillagos minősítést kapott.
Mit főznek a legjobbnak ítélt hazai éttermek? Kedvenc ételeink a top helyek kóstolóiból
2022. május 17. – 15:07
–
Ács Bori
Véres krémes, égetett rétes, kivis zöld spárga, mákos nudli, zöld currys tarja és sok minden más, amit megkóstoltunk az ország legjobbnak ítélt éttermeinek kínálatából.
Bezár a Csalogány 26, egy ikonikus budai étterem
2022. január 2. – 15:30
–
Brückner Gergely
Ár-érték arányban egy időben az egyik legjobb fővárosi étterem volt.
Egy Michelin-csillagos fogás receptje tulajdonképpen egészen egyszerű
2021. szeptember 8. – 17:43
–
Ács Bori
A titok: ízemlék, érzelmek, plusz világszínvonalú technológia. A friss Michelin-csillagos Salt Budapest csapatával arról beszélgettünk, hogyan jöhet létre olyan éttermi élmény, ami otthonos, de...
Hogyan tesztel éttermet egy igazi profi?
2021. július 18. – 13:35
–
Ács Bori
Elkísértük a legjobb magyar éttermeket kereső Dining Guide tesztelőjét a budapesti Spagóba, és menet közben igyekeztünk minél többet megtudni arról, hogyan dolgozik, mi mindenre kell figyelnie. A...
Hihetetlenül népszerű lett Japánban a parkoló repülőgépeken kialakított, drága éttermezés
2021. április 1. – 09:40
–
Molnár Réka
Japán legnagyobb légitársasága alakította át gépeit, egy menü ára 166 ezer forintnak felel meg.
A séfet is házhoz szállítja pár magyar topétterem, hogy átvészeljék a járványt
2020. december 30. – 13:55
–
Molnár Réka
A fine dining-vonalat nehezebb házhozszállításra állítani mint egy pizzériát, így több étterem inkább séfestül kimegy a vendégekhez, ha már a vendég nem tud az étteremhez. Nem a konyha teszi a a...