Norvégia első repülőgép-eltérítése sörhiány miatt fulladt kudarcba

1985-ben egy férfi légpuskával kezében ejtett túszokat egy belföldi járaton. Végül abba bukott bele, hogy kiitta a gép sörkészletét, és még többet akart.

Az indián Elvis Presley nélkül ma teljesen másként szólna a rockzene

Link Wray forradalmasította azt, ahogyan a torzított gitár szólhatott az '50-es években. Hiába volt évtizedekig aktív, és törte az utat több tucat rocksztárnak, sosem érte utol a világhír.

Ahol a rock and roll évekkel megelőzte a korát, de a népirtás majdnem eltüntette a Föld színéről

A '60-as, '70-es évek maga volt az aranykor Kambodzsában, az akkori rockzene mai füllel is fantasztikus, azonban a legnagyobb előadók többségét vagy kivégezték, vagy eltüntették.

Borisz Jelcin egyszer annyira berúgott egy elnöki csúcstalálkozó előtt, hogy alsógatyában találtak...

Az egykori orosz államfő közismerten nagy piás volt, ami miatt gyakran más országok vezetői kerültek kínos helyzetbe. Írországban egy mondás is született egy bizarr ügyéből.

Ha nincsenek karib-tengeri kalózok, lehet, hogy ma Amerikában is métert használnának láb helyett

Thomas Jefferson nagyon szeretett volna átállni a francia metrikus rendszerre, de a brit kalózok keresztülhúzták a számításait.

Ez a fickó 6,2 millió forintot keres azzal, hogy félévente kicserél egy villanykörtét

Több száz méter magas tévétornyokra felmászva kell kicserélniük egy izzót.

A zátonyra futott hajó, amelynek rakománya megváltoztatta egy ország zenéjét

Legénység nélkül találtak meg 1968-ban egy zátonyra futott hajót az egykori portugál gyarmat egyik szigetén, a rakományban több száz szintetizátor is volt, amit szétosztottak a helyiek között.

Mielőtt feltalálták az ébresztőórát, külön szakma volt reggel kopogással felkelteni az embereket

Sokáig csak a tehetősek engedhették meg maguknak a vekkert, ezért a gyári munkásokat külön erre szakosodott emberek keltették évtizedeken át minden reggel.

A Ku-Klux-Klan egyszer megpróbált elfoglalni egy karibi szigetországot

Dominikán akarták létrehozni a fehér felsőbbrendűség földi paradicsomát, ahol bordélyházak és kaszinók árnyékában termelték volna a kokaint.

A hírhedt brit vonatrablás legismertebb figuráját anakondának álcázva próbálták visszahurcolni a...

Ronnie Briggs évtizedeken át bujkált a brit hatóságok elől, miután részt vett minden idők egyik legnagyobb vonatrablásában. Többször próbálták elrabolni Brazíliában, de valahogy mindig megúszta.

Kövess minket Facebookon is!