Miért rontja el a kiszállítós doboz a pizzát?

A friss pizza egyszerre nyúlik és ropog, a sajt olvadt, a közepe szaftos, a széle kissé kormos. Miért válik papírízű, plöttyedt szomorúsággá mégis, ha dobozba kerül, hogy házhoz szállítsák?

Minden postás álma a lengyel kisváros, ahol csak egy utca van, de ott 6000 ember él

Sułoszowa összes lakója ugyanabban az egy, kilenc kilométer hosszú utcában él. A helyiek büszkék a közösségükre, de néha azért zavarja őket, hogy túl sokat kell sétálni, ha át akarnak ugrani a...

A Fidesz az egyik nagy ellenségét egy fekete blueszenésznek köszönheti

A magyar kormány évek óta harcol a woke ellen, miközben a szó jelentésének történetét valószínűleg kevésbé ismerik. Sokan a legendás blueszenész, Lead Belly nevéhez kötik a kifejezés meghonosítását.

Agyat enni nem is annyira bizarr dolog

Kevés, és egyre kevesebb belsőséget eszünk, de az agytól különösen viszolygunk. Agyat enni pedig nem bizarrabb egy lábnál, ráadásul finom és egészséges, és nem veszélyesebb bármi másnál.

A gyomrunkban, sőt a beleinkben is vannak ízlelőbimbók

Amikor beleszürcsölünk egy tál levesbe, a nyelvünket elárasztják a zsíros, sós, zöldséges ízek, de ez csak egy hosszú történet kezdete. A gyomrunkban, de még a beleinkben is érzünk ízeket, de miért...

A tökéletes űrhajósétel a mákos-édesburgonyás gerslisaláta. Naná, hogy kipróbáltuk!

A szuperélelmiszerek maximumát egy tudományos kutatás alapján olyan alapanyagokból rakták össze, amelyek egy űrhajós igényeit a legjobban kielégítik, és odafenn is termeszthetők.

Sörváros már nincs többé, pedig ennél törvényenkívülibb hely nem létezett Amerikában

Évtizedekig a senki földjének számított Oklahoma állam északnyugati nyúlványa. Itt hozták létre a vadnyugat legvadabb települését, amelyből azonnal szellemváros lett, ahogy betiltották az alkoholt.

Kerek, fehér és undorító: Alfred Hitchcock tojásfóbiája

A rettegés legnagyobb filmes mestere rengeteg dologtól félt betegesen. Azt mondta, a vér szép, egy feldarabolt hulla látványa nem kavarja fel, de a tojásnál undorítóbb dolgot elképzelni sem tud.

Mindenki dobjon el mindent, itt az Észkombájn 2 könyv!

A Telex népszerű, tudományos-popkulturális sorozatának papír változata ideális karácsonyi ajándék, most érkezett meg a Telex Shopba az idei kiadás.

A kínai nagy falat nem, de a gízai piramisokat valószínűleg lehet látni még az űrből is

A fal túlságosan vékony, és követi a természetes vonalakat, de bányákat, gátakat és egyes esetekben még akár a gízai piramisokat is ki lehet viszont venni akár a Nemzetközi Űrállomás fedélzetéről is.

Kövess minket Facebookon is!