Miért hívjuk melegnek a melegeket?

Nem tudni pontosan, hogyan lettek a homoszexuális férfiak „melegek” a magyar nyelvben, főleg azért nem, mert először a leszbikusok szinonimájaként került be a szó a köztudatba. A sokkal vulgárisabb...

Volt egyszer egy házibuli, amelyen végre mindenki ugyanolyan magas volt

Egy bosszantó bulijelenségre adott elmés választ egy berlini művész, amikor platformszandálok segítségével minden vendéget egyenlő szemmagasságba hozott. Máskülönben az óriáslufik érdeklik.

20 éve bíróságig ment a Marvel, hogy bebizonyítsa, a mutánsok valójában nem emberek

Egészen ironikus, hogy az X-Men amúgy tökéletesen ennek az ellenkezőjéről szól, de hát az adóoptimalizálás néha nagyobb úr, mint holmi eszmei mondanivaló.

A világ legmagányosabb házában még a tapasztalt hegymászóknak sem lenne könnyű az élet

Még az első világháború idején építettek olasz katonák egy kis házikót 3000 méter magasan a Dolomitok tetején. Azóta nem lakott ott senki.

A legnagyobb paralimpiai csalásban csupa egészséges játékossal nyert aranyat a spanyol...

A sporttörténelem egyik leggusztustalanabb csalásának szervezője máig tagadja a bűnösségét. A spanyolok győzelméből akkora botrány lett, hogy utána egy évtizedig nem indulhattak értelmi fogyatékosok...

Mi a közös Paganiniben és a horrorszörnyekben?

A Marfan-szindróma nevű genetikai rendellenesség különlegesen hosszú végtagokkal és ujjakkal jár. Az olyan filmekben, mint a Mama és a Rec, egy, a betegséggel érintett színész hozza ránk a frászt.

Soha nem épült fel Párizs életveszélyes örömtornya, amelyre autóval lehetett volna feltekeredni

A 701 méteres építmény kapcsán megjósolható volt egy csomó halálos baleset és rengeteg hányás, pedig a tervezője teljesen komolyan gondolta.

A női mestertolvajok, akiktől rettegett egész London

A Negyven Elefánt nevű bűnszervezet kizárólag nőkből állt, rablásokra szakosodtak, de akkor sem ijedtek meg, ha ütni kellett.

A legprofibb nigériai csaló egyszer eladott egy nem létező repteret

Elhitette egy brazil bank vezetőjével, hogy reptér épül a fővárosban, így az illető 250 millió dollárt fektetett be a kamuprojektbe. A bank csődbe ment, a kicsalt pénznek nyoma veszett, a csaló pár...

Négyezer aknát robbantott fel a tenger mélyén a Nap a vietnámi háborúban

Nem szellemhajók, hanem egy ritka nagy napkitörés okozta az amerikai aknák robbanását. Az égi jelenség olyan erős volt, hogy ha lettek volna űrhajósok a Föld körül, jó eséllyel halálos mennyiségű...

Kövess minket Facebookon is!