Az első női detektív, aki egyszer megmentette Abraham Lincoln életét

Kate Warne-ról alig maradtak fel jegyzetek, keveset tudni róla, és még fotón sem látták. Mégis neki köszönhető, hogy Amerikában elkezdtek női nyomozókat alkalmazni.

A tó, amelyet sokáig úgy hívtak: Alkohollal és kábítószerrel való visszaélés-tó

Máig nem tudni pontosan, hogyan ragadt rá ez a név hivatalos iratokban is egy kis tavacskára Dél-Karolinában, de nem mindenki örült az emiatt kerekedett netes felhajtásnak, úgyhogy 2022-ben sokkal...

Miért esznek KFC-csirkét karácsonykor a japánok?

Míg mi tekerjük a bejglit és a töltött káposztát, amíg össze nem esünk, a japánok egyszerűen rántott csirkével teli vödröket ülnek körül szenteste. De miért ünnepelnek egyáltalán, és miért éppen így?

A brit rendőrség azért üzemeltetett egy rapzenei lemezboltot, hogy bűnözőket csaljon csapdába

A Peyzac-művelet részeként álruhás rendőrök hazudtak arról fiatal, feltörekvő rappereknek, hogy segítenek beindítani a karrierjüket, ha drogokat vagy fegyvereket szereznek nekik.

Ahhoz képest, hogy gyerekeknek készül, több SpongyaBob-epizódot is betiltottak már

2003-ban a készítők úgy gondolták, belefér egy mesébe, hogy egy rák, egy tengeri csillag és egy szivacs nők házából lopkodják a bugyikat.

Mickey egeret valójában nem Walt Disney rajzolta

Ub Iwerks közel sem volt akkora sztár, de ma már az amerikai animáció legnagyobbjai között emlegetik. Ő volt az, aki Walt Disney skiccéből megalkotta a világ leghíresebb rajzfilmegerét.

Adjuk a lényeget! Kéred?

Elindultak a Telex legújabb hírlevelei, kevesebb görgetéssel most még több értékes tartalomhoz juthatsz, és telexshopos ajándékokat is nyerhetsz.

1971-ben egy amerikaifoci-csapat poénból ledraftolta John Wayne-t

Az Atlanta Falconsnál annyira nem tudtak kit választani, hogy benyögték a westernhős nevét.

Több mint száz éve eltűnt egy kisfiú, akit aztán a saját szülei sem ismertek fel

Bobby Dunbar eltűnése hónapokra tematizálta az amerikai közvéleményt az 1910-es években. A rejtélyt azóta sem sikerült megfejteni, de az kiderült, hogy akit a közvélemény Bobby Dunbarként ismert meg...

Magasabb sebességre kapcsol az Észkombájn: jön a könyv, a Facebook, a hírlevél!

Már lehet előrendelni, lájkolni, feliratkozni. Illetve ebből a háromból kettőt.

Kövess minket Facebookon is!