Észkombájn

RSS

Ha nincsenek karib-tengeri kalózok, lehet, hogy ma Amerikában is métert használnának láb helyett

Thomas Jefferson nagyon szeretett volna átállni a francia metrikus rendszerre, de a brit kalózok keresztülhúzták a számításait.

Ez a fickó 6,2 millió forintot keres azzal, hogy félévente kicserél egy villanykörtét

Több száz méter magas tévétornyokra felmászva kell kicserélniük egy izzót.

A zátonyra futott hajó, amelynek rakománya megváltoztatta egy ország zenéjét

Legénység nélkül találtak meg 1968-ban egy zátonyra futott hajót az egykori portugál gyarmat egyik szigetén, a rakományban több száz szintetizátor is volt, amit szétosztottak a helyiek között.

Mielőtt feltalálták az ébresztőórát, külön szakma volt reggel kopogással felkelteni az embereket

Sokáig csak a tehetősek engedhették meg maguknak a vekkert, ezért a gyári munkásokat külön erre szakosodott emberek keltették évtizedeken át minden reggel.

A Ku-Klux-Klan egyszer megpróbált elfoglalni egy karibi szigetországot

Dominikán akarták létrehozni a fehér felsőbbrendűség földi paradicsomát, ahol bordélyházak és kaszinók árnyékában termelték volna a kokaint.

A hírhedt brit vonatrablás legismertebb figuráját anakondának álcázva próbálták visszahurcolni a hazájába

Ronnie Briggs évtizedeken át bujkált a brit hatóságok elől, miután részt vett minden idők egyik legnagyobb vonatrablásában. Többször próbálták elrabolni Brazíliában, de valahogy mindig megúszta.

Edison bokszoló macskái kövezték ki az utat a fizetős tévézésnek

Máig óriási biznisz a fizetős, úgynevezett pay-per-view tévézés, amely gyakorlatilag évtizedekkel megelőzte a streaminget. Azt már kevesen tudják, hogy az egészet Thomas Edison indította el, aki már a 19. században pénzt szedett a saját macskaboksz-közvetítéseiért.