Gulyás Gergely: Május elsejéig érvényesek a védettségi igazolványok két oltással

2022. február 03. – 07:03

frissítve

Gulyás Gergely: Május elsejéig érvényesek a védettségi igazolványok két oltással
Fotó: Bruzák Noémi / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

A kormány a védettségelismerés szabályainak változtatásáról döntött a szerdai kormányülésen, viszont nem tárgyaltak a Völner–Schadl-ügy kormányzati szerveket és személyeket érintő kérdéseiről, már csak azért sem, mert „a kormány egy komoly testület”, így nem való a napirendjére például Rogán Antal kabinetfőnökének vizsgabotránya. Gulyás Gergely az ügyészséghez irányította a Telexet Antal, Barbara és Ádám nevének hallatán.

Csütörtökök reggel hétre hirdetett kormányinfót a kabinet, hogy Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztertől és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivőtől megtudjuk, mit miért tesz a kormány.

Gulyás bejelentette, a kormány megváltoztatta korábbi döntését, és mégsem veszítik érvényüket február 15-én a kétoltásos személyek védettségi igazolványai. A miniszter beszélt az Orbán–Putyin-találkozóról, valamint az Ukrajnát érintő katonai fenyegetettségről is, kijelentette, hogy Magyarország elkötelezett tagja a NATO-nak, végül azonban mégis a Völner–Schadl-ügyben izzasztották meg leginkább az újságírók.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!