Gulyás nem kérdezte meg Rogán Antal kabinetfőnökét a Schadl-ügyben való érintettségéről és vizsgáiról

2022. február 3. – 07:48

Másolás

Vágólapra másolva

Ebben az időszakban online vizsgák voltak, az, hogy valaki személyesen nem vett részt vizsgákon, nem jelenti azt, hogy online sem – ezt a magyarázatot igyekezte adni Gulyás Gergely arra, miért nem „kormányzati szintű kérdés”, hogy a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető Rogán Antal kabinetfőnöke, Nagy Ádám vizsgacsalási vonalon belekeveredett a Völner–Schadl-ügybe.

A Schadl–Völner-ügy december 7-én robbant ki, amikor a Legfőbb Ügyészség közölte, hogy a fideszes parlamenti képviselő, akkori igazságügyi államtitkár Völner Pál a megalapozott gyanú szerint rendszeresen, alkalmanként 2–5 millió forintot kapott a Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől.

A nyomozati jegyzőkönyvek alapján a 444.hu már több korábbi cikkben is megírta,hogy Schadl György a Magyar Végrehajtói Kamara elnökeként az ügyészség szerint rendszeresen adott át korrupciós pénzeket Völnernek, de azt is feltárták, hogy szakmányban intézett el egyetemi vizsgákat is az ismerőseinek, köztük Rogán Antal kabinetfőnökének, Nagy Ádámnak, aki időnként el sem ment a pécsi vizsgájára, de Schadl kérésére így is átengedték. Rogán kabinetfőnökének és Schadlnak más kapcsolata is napvilágra került.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!