Hitelből vette meg a Végrehajtói Kar irodaházát Rogán egyetemi protekciós kabinetfőnöke

2022. január 20. – 22:10

Hitelből vette meg a Végrehajtói Kar irodaházát Rogán egyetemi protekciós kabinetfőnöke
A Szegedi út 35-37. szám alatt található irodaház 2016-ban – Fotó: Róka László / MTVA / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Nagy Ádám, Rogán kabinetfőnökének a cége vette meg a Völner-botrány középpontjában álló Magyar Végrehajtói Kar irodaházát – derült ki Hadházy Ákos csütörtöki posztjából. Bár Nagy cégének 2020-ban csak 33 milliós bevétele volt, mégis sikerült megszerezniük az 1800 négyzetméteres irodaházat. Azt állítják, nyílt pályázaton indultak, és kölcsönből vásárolták meg a nagy értékű ingatlant.

Megszólalt Rogán kabinetfőnökének, Nagy Ádámnak a Nadan Kft. nevű cége azzal a nagy értékű ingatlanvásárlással kapcsolatban, amiről Hadházy Ákos képviselő adott hírt csütörtökön. Nagy 2020-ban még csak 33 milliós árbevétellel rendelkező cége Hadházy bejegyzése szerint a Végrehajtói Kar tulajdonában álló Városligetház 13 Zrt.-től vette meg a Szegedi út 35–37. alatti 1800 nm-es ingatlant. Az épület Hadházy szerint alsó hangon félmilliárdot ér.

Nagy Ádám nemcsak Rogán kabinetfőnöke, de egyik gyermekének is ő a keresztapja. Neve az elmúlt napokban a Völner–Schadl-ügyben került elő. Mint azt a nyomozati jegyzőkönyvek alapján a 444 megírta, Schadl György a Magyar Végrehajtói Kamara elnökeként az ügyészség szerint rendszeresen adott át korrupciós pénzeket Völner Pál igazságügyi államtitkárnak, de emellett szakmányban intézett el egyetemi vizsgákat is az ismerőseinek, köztük Rogán Antal kabinetfőnökének – Nagy időnként el sem ment a pécsi vizsgájára, de Schadl kérésére így is átengedték.

Nagy és Schadl érdekeltségei között azonban Hadházy szerint másfajta mozgás is volt. Bejegyzése szerint Rogán Antal kabinetfőnökének saját legális forrásból nem lehetett pénze arra, hogy néhány hónapja megvegyen egy minimum félmilliárdos ingatlant, és önmagában is érdekes, hogy azt éppen a Végrehajtói Kartól szerezte meg, „amelynek a vezetője vesztegetés miatt előzetesben ül tavaly november óta”.

„Rogánnak válaszolnia kell arra, tudott-e arról, hogy kabinetfőnökének a korrupt Schadl intézte a vizsgáit, de még inkább arról, hogy a kis kabinetfőnökénél landolt a korrupt végrehajtók sok százmilliós ingatlana!” – írta posztjában Hadházy.

Csütörtök este aztán az ATV kérdésére válaszolt Nagy cége, valamint a Végrehajtói Kar az ingatlan-adásvétellel kapcsolatban. „Az ingatlant nyilvános nyílt pályázaton vásárolta a vállalkozás. Az ingatlan vételárát a cég kölcsönből és a bevételeiből finanszírozta” – állította válaszában a Nagy által vezetett Nadan Kft., és azt sérelmezték, hogy Hadházy posztjában szereplő fotó valójában nem az ő ingatlanjukat mutatja. A Végrehajtói Kar csak a válaszuk szó szerinti közléséhez járult hozzá, íme: „Szabályosan zajlott a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar érdekeltségébe tartozó ingatlan eladása. A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar érdekeltségébe tartozó ingatlan értékesítése szabályosan zajlott. Az ingatlan értékét igazságügyi ingatlanforgalmi szakértő állapította meg, majd a tulajdonos nyílt pályázat útján hirdette meg azt, többek között országos napilapban megjelenő felhívással. Az ingatlannal kapcsolatos pályázaton tehát bárki részt vehetett és az ingatlan a pályázatra beérkezett érvényes ajánlatok alapján a legmagasabb árat ajánló pályázónak került értékesítésre. Felhívjuk a sajtó képviselőinek figyelmét, hogy minden, a leírtaktól eltérő, valótlan állítással szemben megtesszük a szükséges jogi lépéseket.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!