Mémmel búcsúztatja, és mulatós zenére pörköli Orbán a disznót

2022. január 16. – 19:02

Másolás

Vágólapra másolva

„Viszlát röfi!” – kommentálja Orbán Viktor azt a közösségi oldalaira kitett videót, amiben betekintést enged az idei első disznóvágásába. Képeket már láthattunk, de most mozgóképen is megnézhetjük a folyamatot.

Azoknak akik esetleg nem tudnák: Orbán néhány éve (többedszerre is) mémmé vált, amikor odaköszönt egy disznóólba a malacoknak. Így született meg a „Na helló, röfik” mém, ami azóta többféleképpen is feldolgoztak, és erre reflektál a miniszterelnök a leírással.

Az erős kezdés után aztán nem áll le a mémmozdony, a videóban ugyanis hallhatjuk a „Piros volt a paradicsom, nem sárga” című mulatós számot is, ami az utóbbi időben összefonódott a kormány „Magyarország előre megy, nem hátra!” kampányával.

A videó persze nem csak mémekkel van tele, hanem klasszikus gesztusokkal is. Nem maradhatott el a többszöri pálinkázás, a disznópörzsölés, a húsdarálás, és a fotózkodás sem.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass