Németh Sz. Péter

RSS

A világpiacról hiányzó búzát termő mezőkön folynak a harcok, az orosz rakéták ismét elérik Kijevet

Orosz propagandafotókon a megszállóknak hálálkodó ukrajnaiak, rakétával szétlőtt áruházból embereket mentő tűzoltók, civileket legyilkoló orosz tüzérségi támadás Odesszában és Harkivban a háború legutóbbi hetéből.

Elmentünk kocafotós turistát játszani kétmillió forintnyi telefonnal, hogy önnek már ne kelljen

Ki használ ma már fényképezőgépet, ha ott van a kamera a telefonjában? A legjobb mobilfotós megoldást kerestük tipikus nyaralási helyzetekben, az óriásteszt felállása: iPhone 13 Pro Max vs. Huawei P50 Pro vs. Samsung Galaxy S22 Ultra vs. Xiaomi 12 Pro vs. Honor Magic 4 Pro.

Katonaesküvő, aknarobbantás a strandon, érettségi a romok között – képválogatás az ukrajnai háború 111. napján

Miközben keleten és délen folyamatosak a harcok, Ukrajna többi részén az emberek próbálnak visszatalálni a normális életükhöz. Különösen igaz ez Kijev környékére, ahol az egykor megszállt falvakban továbbra is nagy munkát jelent az orosz dúlás eltakarítása. Az elmúlt napok háborús képeiből mutatjuk be a szerintünk legfontosabbakat.

Gyermeknap a romok között – a háború 98. napja képekben

Miközben Ukrajna keleti felében súlyos harcok dúlnak, Kijevben és Lvivben meg tudták tartani a gyermeknapi bulikat.

Égő városok az oroszok célkeresztjében, Szent Páncéltörő a tűzfalon – a háború 96. napjának képei

Szeverodonyeck és Liszicsanszk – két Luhanszk megyei település, amit ugyan napok óta próbálnak bevenni az oroszok, de mégsem értek el átütő sikert az offenzívájukban. A harcokból a civilek még próbálnak menekülni, de úgy tűnik, az oroszok mindenkit tűz alá vesznek.

Szétlőtt ház előtt hintázó gyerekek, megsemmisült autón lustálkodó macska – a háború 92. napja képekben

Csütörtökön Zelenszkij után több európai vezető is óva intett mindenkit attól, hogy engedményeket tegyen Oroszországnak. Többek közt erről is írtunk napi képes összefoglalónkban.

A 95 ezres Liszicsanszk városát lövik az oroszok – az orosz–ukrán háború 89. napja képeken

Olajfinomítót is támadás ért, Putyin eközben Lukasenkót fogadta, Kijevben tetováló maratont rendeztek, a pénzt a hadsereg kapja.

Képeken a katonák, akik feladták magukat Mariupol hősies védelme után – az orosz-ukrán háború 84. napja fotókon

Kijev környékén aknamentesítést végeznek, és kiképzést tartanak, Derhacsiban a romokat takarítják.

Romok közé térnek haza az oroszdúlta városok lakói – a háború 82. napja képekben

Aki Kijev melletti városokból menekültek el, és most visszamennek, már a hazajutással gondjaik akadhatnak. Lerombolt hidak, elárasztott utcák fogadják őket.

Háborús bűnök tárgyalása, szovjet szobor lebontása és széthullott családok – a háború 79. napja képekben

A helyiek próbálnak visszatérni egyfajta normalitáshoz, ehhez viszont gyakran az kell, hogy átkutassák a szétlőtt otthonukat, hátha találnak valamit, ami használható maradt.

Temetés, kutyamenhely, halott orosz katonák: a háború 78. napja képekben

Robbanások, segítségkérő tüntetések, fáradtan megpihenő kutyák: itt tart a háború május közepén.

Három nap eksztázist hozott Magyarországra a rózsaszín trikó

A Giro d'Italia első három magyar szakasza több százezer embert vitt az utakra, akik hatalmas sztárrá tették a hazai bringásokat is. A világ egyik legnagyobb kerékpáros versenye váratlanul hatalmas bulit hozott Magyarországra.

Az oroszok megint bombázzák Kijevet és környékét, rengeteg ház vált lakhatatlanná – a háború 65. napja képekben

Bár a harcok inkább az ország keleti és délkeleti részeire koncentrálódtak, csütörtökön Oroszország több rakétát is kilőtt lakott területre.

Kijev lakói egykori lakásaikban mérik fel a károkat, Lviv szatirikus Putyin-képeket állított fel az utcákon – a háború 61. napja képekben

Temetések, szétlőtt orosz tankok, felvágott hasú Putyin-plakát: ezek övezik az ukrajnai lakosok mindennapjait.

Repeszszilánk roncsszemlével – az orosz–ukrán háború 57. napja képekben

Ukrajnában a háború egyszerre jelen és múlt: a véres és fájdalmas harcok mellett az oroszok által kiürített régiókban már spontán emlékművekként emelkednek a kiégett járműhalmok.

Fémhulladékká vált harckocsi, oroszbarát szuvenírbolt a Krímben – az orosz–ukrán háború 56. napja képekben

Gyászszertartást tartottak a kijevi Függetlenség téren, a bucsai mészárlás áldozatait még mindig temetik.

Bucsában és Irpinyben is a sírgödröket ássák, elindult az orosz offenzíva Kelet-Ukrajnában – a háború 55. napja képekben

Napok kérdése, és Mariupol utolsó bástyája, az Azovsztal acélmű is eleshet. A donbaszi fronttól nyugatra még mindig temetik a megölt civileket.

Járdába fúrt rakéta, térképre tűzött honvágy

Putyin „nemes” háborújának 48. napja képekben.

Díjnyertes fotók, amik a múlt előtt tisztelegnek, de a jövőbe tekintenek

Ezeket a 2021-es képeket díjazták a világ legrangosabb sajtófotóversenyén, a World Press Photón.

Tömegsírok és gyász Bucsában, ukrán zászló Ferenc pápánál – az orosz-ukrán háború 42. napja képekben

Szerdán is a bucsai mészárlás maradt a legfontosabb téma az orosz-ukrán háborúban, a kelet-ukrajnaiakat pedig figyelmeztették, hogy meneküljenek, amíg még megtehetik.

Ahogy átvették az ellenőrzést az ukránok az oroszoktól, úgy derült fény a Kijev melletti tömegsírokra a háború negyvenedik napján

Fotókban mutatjuk be a hétfői eseményeket: tömegsírban felfedezett polgármester, menekülő Donyec-medencei lakosság, pára az evakuációs buszokban.

Március végére a hullazsák és a tankroncs is természetes látvány lett Ukrajnában

36 napja tart az orosz–ukrán háború. A nap képei az ország pusztulásáról tanúskodnak, és továbbra sem adnak okot a reményre, hogy a konfliktus hamar véget érhet.

Mindenütt romok és menekülők a háború 28. napjának képein

Négy teljes hete tart az orosz-ukrán háború. A fegyverek nem nyugodnak, Kijevet rögtön a kijárási tilalom lejártával lőni kezdték. A nemzetközi diplomácia üzenetei egyre keményebbek.

Kilátástalan élet a föld alatt, éjszaka a zsákokon, utazás a szétlőtt üvegű autóban – a háború huszonnegyedik napja képekben

Az Ukrajnában szombaton készült fotókon huszonéves önkéntes katonák is vannak, akik korábban online marketinggel foglalkoztak, most viszont fegyvert ragadtak.

Putyin nőnapi köszöntője, légikísérős beszéde és a szétlőtt városok – képek az orosz invázió tizedik napjáról

Az orosz invázió miatt tömegek kénytelenek elhagyni otthonaikat, már több mint 1,3 millióan menekültek el Ukrajnából. Bár Oroszország elvileg csak demilitarizálni akarta a szomszédját, több kisvárost is elpusztítottak a nagyobb célpontok felé menet.

Szétlőhetik az otthonaikat, de az ukránok nem adják fel – képekben az orosz–ukrán háború nyolcadik napja

Az orosz invázió nyolcadik napján, csütörtökön is folytatódott a települések és lakóházak ágyúzása. A civilek viszont folytatják az ellenállást, amibe a nyugati országokból is becsatlakoznak önkéntesek.

A háború hatodik napja képekben: az oroszok újra támadtak, a civilek pedig megtanultak Molotov-koktélt készíteni

Megtámadták Harkivot, halálos áldozatok Zsitomirban, Kijev pedig továbbra is tűz alatt – Ukrajnában a civilek testükkel állják a tankok útját, a határt átlépők közül pedig sokan visszafordulnak, hogy katonának álljanak.