Félvakon a medvesi kerékpáros alagútban
Az ország legszebb füves fennsíkján romvárak és boszorkányos bazaltsziklák között kanyarog a túraösvény és a bringaút, de az alagút odaver. Túraajánló.
Rám-kör: a túra a Visegrádi-hegységben, amivel nem lehet befürödni
Még esőben sem. Egy 11 éves autista kisfiú végigvezette a Telex „főtúrásbácsiját” a legtutibb fővárosközeli túraúton.
Gyalogszafari az inotai sztyeppfennsíkon
Van a Keleti-Bakonyban egy sztyepprétes fennsík, amire nem visz jelölt túraút, neve sincs igazán. Mégis, aki már járt arra, azt mondja, hogy az egyik legjobb hely az országban.
Déli Eurovelo 6: kicsit darabos, kicsit kalandos, de a mienk
Felfedeztük a nemzetközi kerékpárút Clark Ádám tértől Százhalombatta óvárosáig vezető, helyenként alig létező útvonalát. Biciklis túraajánló.
A börzsönyi Eldugott Panorámák útja
Két ideális túraútvonal, ami egyszerre kompakt, lefölözi a térség legszebb látnivalóit, és a családoktól a hardcore túrázóig mindenki megtalálja benne, amit keres.
Gyilokjáró a Pes-kő falában: nem olyan vészes, amilyennek látszik
A természetes sziklajárat egy szirti barlanghoz vezet, 300 méter magasan, a Gerecse déli részében. Kisgyerekeket azért nem engednénk itt fogócskázni. Túraajánló.
Hetyke csúcsok, meredek szakadék, barlang lichthoffal: túra a Gerecsében
Ha nem akar polgártársai nyakán tapodni a hétvégén a Normafán, olvassa el tévhitromboló túraajánlónkat a fővároshoz közeli hegység látványos, özönturistáktól mentes látványpontjaihoz.
Nyerges-hegy, Vörös-kő, Teknős-hát: a Margit híd ötszázas hegyei
Csoportos hétvégi programok nagy része járvány miatt kilőve, marad az egészséges túrázás fel a hegyre, látótávolságra a várostól. Vajon látszik-e a híd a tetejükről? Akár 10 fok is lehet a főváros...
Kövess minket Facebookon is!